Donaţii pentru unităţi de cult sau ONG-uri

Magazin Salajean 19 aprilie 2011 0

Donaţii pentru unităţi de cult sau ONG-uri

Sălăjenii care au obţinut anul trecut venituri din activităţi independente, activităţi agricole, închirieri, vânzare şi cumpărare de valută la termen, au obligaţia de a depune la organele fiscale teritoriale, până în data de 16 mai, formularul 200 – Declaraţie privind veniturile realizate din România, riscând, în caz contrar, amenzi. Printre cei care au obligaţia de a depune acest formular se numără comercianţii, prestatorii de servicii, persoanele care au încheiat mai mult de cinci contracte de închiriere, medicii, avocaţii, notarii, auditorii financiari, consultanţii fiscali, contabilii, arhitecţii şi persoanele care au obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectuală.

Prin intermediul formularului 200, persoanele din aceste categorii pot opta pentru susţinerea unei entităţi non-profit sau a unei unităţi de cult, respectiv pentru acordarea unei burse private, completând spaţiile cuprinse în cadrul capitolului III al formularului 200 şi donând, astfel, până la 2 la sută din impozitul datorat pe venitul net sau câştigul net anual impozabil. De asemenea, salariaţii pot direcţiona sume din impozitul pe venit ONG-urilor şi unităţilor de cult sau pot susţine o bursă privată, completând formularul 230 –

Cerere privind destinaţia sumei reprezentînd până la 2 la sută din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ. Formularul 230 are ca termen de depunere tot data de 16 mai.

Formularele trebuie completate cu majuscule şi să conţină datele de identificare ale ONG-urilor beneficiare (numele, codul fiscal şi contul bancar).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »