Domeniul public al Zalaului, protejat de distrugere prin amenzi

Magazin Salajean 13 iunie 2007 0

Domeniul public al Zalaului, protejat de distrugere prin amenzi

Pentru a responsabiliza populatia Zalaului fata de tot ceea ce inseamna protectia mediului, consilierii locali municipali s-au oprit si de aceasta data la sanctiunile contraventionale ce ating direct buzunarul celor care calca spatiile verzi, neglijeaza cosurile de gunoi si arunca ambalaje pe domeniul, distrug mobilierul din parcurile de joaca etc. Sumele pe care trebuie sa le achite cei gasiti vinovati de cele amintite anterior, precum si de multe altele incluse intr-o lista ce pare fara sfarsit, sunt indeajuns de consistente pentru ca faptele contraventionale sa nu fie repetate a doua oara.

Astfel, daca nu asigura curatenia strazilor si a trotuarelor din jurul incintelor pe care le detin, precum si a cladirilor pe care le folosesc, zalauanii vor fi amendati cu sume cuprinse intre 200 de lei si 400 de lei, iar daca nu isi depoziteaza deseurile corespunzator, amenzile pot creste pana la 700 de lei.

Spalatul masinilor in locuri publice, interzis

In cazul in care nu au sesizat semnalul de alarma tras de autoritati si in alte randuri in ceea ce priveste spalarea autovehiculelor pe strazi sau in alte locuri publice (fapt interzis de legislaltie), zalauanii vor fi sanctionati cu sume intre 270 de lei si 450 de lei. Aceleasi sume vor trebui platite si de proprietarii care isi hranesc animalele in afara locurilor pentru stationare sau care nu curata mizeria ramasa in urma necesitatilor fiziologice ale acestora.

Mult mai grava este privita, insa, comercializarea bauturilor alcoolice in chioscurile sau in tonetele amplasate pe domeniul public al municipiului, de data aceasta amenzile pornind de la 500 de lei si ajungand pana la 1.000 de lei. Pentru distrugerile mobilierului de joaca, se vor plati sume de la 1.000 de lei, la 1.200 de lei, la fel urmand sa fie aplicata legea si in cazul celor care distrug trotuarele, bordurile si zonele verzi. Acest ultim punct vizeaza in special persoanele juridice din oras, care au de executat lucrari in subteran si care fac acest lucru fara autorizatie si aviz eliberate de Primaria Zalau. In plus, daca lucrarile au fost executate deja, dar zona de lucru nu a fost refacuta corespunzator, vor fi aplicate amenzi tot intre 1.000-1.200 de lei. Potrivit hotararii alesilor locali municipali, constituie contraventie si neridicarea imediata a pamantului, pietrelor sau a decuparilor de asfalt rezultate in urma executarii sapaturilor de la interventiile pentru remedierea avariilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »