Doliu la Zalau

Magazin Salajean 20 septembrie 2007 0

Doliu la Zalau

Doliu si tragic ieri in Zalau, cand cei doi tineri ucisi in explozia de vineri din blocul E24 au fost condusi pe ultimul drum de cei apropiati. Rude, prieteni, dar si persoane care nu i-au cunoscut pe Diana si Paul, dar au tinut sa fie alaturi de familiile lor in aceste momente, au luat parte la ceremonia religioasa din cimitirul zalauan.

Cateva sute de persoane au asistat ieri la slujba de inmormantare a celor doi tineri care si-au pierdut viata in explozia de vineri. Flori, coroane, lumanari si lacrimi au facut ca ziua de ieri sa fie una dintre cele mai triste pe care le-a cunoscut comunitatea din Zalau. Colegi de scoala ai Dianei, adolescenta de doar 14 ani, cadre didactice de la Scoala Corneliu Coposu din Zalau, rude si apropiati ai celor doua familii au adus un ultim omagiu celor doi tineri, Diana si Paul.

Sprijin financiar pentru sinistrati

Prezent la funeralii, primarul Radu Capilnasiu a declarat ca prezenta intr-un numar atat de mare a oamenilor la ceremonia religioasa dovedeste ca intreaga comunitate este alaturi de familiile indoliate. Edilul a mai informat ca ieri dupa-amiaza Consiliul Local urma sa se intalneasca pentru a decide acordarea unui sprijin financiar familiilor sinistrate. Familiilor afectate de explozie le-au fost aprobate si ajutoarele financiare promise de Guvern. Suma totala aprobata este de 44.700 de lei si va sosi prin Directia Muncii Salaj. Cele mai mari cuantumuri le vor primi familiile indoliate, cate 5.000 de lei, in timp ce restul ajutoarelor financiare sunt distribuite in functie de pagubele inregistrate de fiecare familie in parte.

Cinci dintre raniti raman internati

Matei Chir, director al Spitalului Judetean Salaj – Zalau a declarat ca doar cinci persoane mai raman internate din cele sase care au fost ranite in explozia de vineri, dupa ce un barbat de 44 de ani a fost lasat ieri acasa. In spital mai raman sub supraveghere medicala doar cinci dintre cele sase persoane ranite in explozia de la blocul E24, avand in vedere ca unul din barbatii internati a fost lasat acasa. Acesta are 44 de ani si a fost internat pentru a primi ingrijiri medicale la sectia Oftalmologie, a declarat Matei Chir.

Potrivit acestuia, ieri a primit bilet de invoire pentru a putea parasi unitatea spitaliceasca si mama Dianei, fata ucisa in explozia din 14 septembrie 2007, femeia dorind sa ia parte la ceremonia de inmormantare a Dianei.

Ceilalti raniti sunt internati la sectia de Chirurgie – doua femei de 41 de ani, la Oftalmologie – un tanar de 20 de ani, la Chirurgie plastica – o femeie de 43 de ani si la Terapie Intensiva, fetita de 12 ani.

Matei Chir a declarat ca starea celor cinci persoane este stabila si ca nu prezinta semne ca s-ar agrava.

Ultima ora

La blocul E24 S.C. Complex Service S.A. Zalau a dispus ieri amplasarea unui sistem de alarmare cu senzori, dat fiind ca imobilul s-a deplassat cu doi centimetri de luni si pana marti. In mod normal, becurile sistemului sunt de culoare galbena, devenind rosii in caz de pericol. conducerea firmei constructoare a declarat ca deocamdata nu a fost primit planul de demolare al imobilului, dar ca se insista pentru urgentarea intocmirii acestuia din cauza ca blocul este un pericol pentru locuitori si pentru trecatorii din zona. De asemenea, sursa citata a mai declarat ca de la primul etaj nu se pot recupera bunuri, afirmatia fiind facuta dupa ce angajati ai firmei au verificat primul nivel folosind o platforma mobila.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »