Doi salajeni,in topul celor mai bogati romani

Magazin Salajean 18 octombrie 2011 0

Doi salajeni,in topul celor mai bogati romani

In pofida crizei economice, doi intreprinzatori din Salaj se mentin in topul celor mai bogati oameni din Romania. Este vorba de Elena Stanca si Liviu Ciupe, care sunt inclusi intre primii 500 de romani foarte bogati.

Bucurestenii nu-l cunosc pe Liviu Ciupe

Pe locul 408, la nivel national, potrivit publicatiei Forbes, cu o avere estimata la 9-10 milioane de euro, se afla Liviu Ciupe, presedintele Clubului Sportiv Remat Zalau, respectiv, al Campioanei la Volei Masculin a Romaniei, si coproprietar al grupului Rematinvest. Din pacate, colectivul redactional al Forbes nu l-a intalnit personal pe salajeanul nostru, postand in locul lui Liviu Ciupe fotografia unui alt personaj.

Omul de afaceri salajean ocupa locul 408 din acest top. Compania Rematinvest, infiintata in 2003, este specializata pe activitati de reciclare a materialelor refolosibile. Partenerul societatii din Cluj, este firma germana Scholz AG, unul dintre cei mai mari reciclatori de fier vechi. Rematinvest este unul dintre cei mai mari procesatori de materiale reciclabile din Romania. Grupul Rematinvest include societati de reciclare a materialelor refolosibile, la care Rematinvest este este actionar majoritar, direct sau indirect: Rematinvest, Remat Alba, Remat Bihor, Bistrita, Satu Mare, Remat Salaj, Scholz Recycling si Recomet.

Nu ma consider un om bogat. Eu imi doresc bogatia sufletului, banii sunt trecatori. Nu acesta e rolul unui om in societate, de a acumula averi. Sunt un om obisnuit, nu mananc cu doua linguri, ajung acasa foarte tarziu si sunt nevoit sa renunt la foarte multe bucurii pentru munca. Dar sunt fericit ca pot sa lucrez si ca am avut aceasta sansa. In spatele acestor reusite sta multa munca, perseverenta, corectitudine si, mai ales, efortul sustinut al salariatilor care sunt ca o echipa. Sunt cateva sute de oameni care se afla in spatele meu si care primesc salariile la timp. Pentru a te mentine e nevoie de inventivitate si de a oferi pe piata ceea ce se cere, ne-a declarat Liviu Ciupe.

Elena Stanca a infruntat criza economica

In clasamentul prezentat de publicatia Forbes, in numarul din luna octombrie, pe locul 462 se afla Veronica Elena Stanca, cu 7-8 milioane de euro, realizati din activitati hoteliere, comert, alimentatie publica si din constructii. Afacerea condusa de Elena Stanca are ca repere importante firma Izomat, Vidalis, Impex, Primarom, Grand Hotel Severus&SPA din Zalau, Hotelul Porolissum, statiunea si baza de tratament Baile Boghis, lantul de cofetarii Dolce Vita si societatea Arco Steel. Potrivit Forbes, fata de anul 2009, afacerile derulate anul trecut au inregistrat o crestere, mai ales in cazul Primarom Exim SRL. Cifra de afaceri a companiei a urcat de la 3,5 milioane de euro, la peste 5,5 milioane de euro in 2010. O usoara revenire s-a remarcat si din cresterea numarului de angajati, de la 90 la 101 pentru Vidalis Impex si la 38 fata de 32 la Izomat (companie de comercializarea materialelor izolatoare).

Secretul reusitei consta in efortul, munca si staruinta de a mentine si dezvolta ceea ce am construit de-a lungul celor 15 ani de activitate. Nu a fost usor ca pe timp de criza sa inregistram, in 2010, o cifra de afaceri mai mare fata de 2009. Dar cat timp iti cunosti concurenta, poti gasi metode de a te mentine pe piata. Izomat-ul este una dintre cele mai importante puncte ale afacerii conduse de mine, pentru profilul de activitate, productia realizata si investitiile demarate aici. Am reusit sa iesim pe piata cu produse noi si sa fim cu un pas inaintea concurentei. Mentionez ca toate aceste rezultate nu aveam cum sa le ating fara echipa care este alaturi de mine, formata din oameni valorosi si loiali firmei, opt dintre angajati avand numerele matricole sub 10. Nu vreau sa ma laud, nu spun ca as fi cel mai bun angajator prin sumele remunerate, dar imi respect salariatii, asigurandu-le salariile la termen, ceea ce cred ca nu e putin lucru, ne-a declarat Elena Stanca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »