Doi salajeni isi fac pensiuni din bani europeni

Magazin Salajean 14 aprilie 2010 0

Doi salajeni isi fac pensiuni din bani europeni

Doua proiecte salajene vor primi finantare nerambursabila in valoare totala de aproape 600.000 de lei, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), din cadrul Masurii 313 Incurajarea activitatilor turistice, ne-a declarat Dorin Urs, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Salaj. Ambii beneficiari ai banilor europeni si-au propus sa amenajeze doua pensiuni agroturistice – una in localitatea Salajeni, comuna Bocsa, si o alta, in Petrindu, Cuzaplac.

La nivel national, lista beneficiarilor cuprinde 269 de proiecte, sprijinul european nerambursabil pe care acestia il vor primi prin PNDR ridicandu-se la 198 milioane de lei. Proiectele in cauza au fost depuse in sesiunea desfasurata in intervalul 12 octombrie-6 noiembrie 2009. Cei care vor primi acesti bani vor contribui la realizarea unor activitati diversificate pentru dezvoltarea turismului in zonele rurale.

Astfel, cea mai populara investitie de finantare este cea legata de construirea sau modernizarea pensiunilor turistice, dar au fost aprobate si proiecte care privesc infiintarea de complexe de bungalouri, investitii in activitati recreationale sau in baze recreative de agrement. Finantarea nerambursabila in cadrul acestei Masuri poate reprezenta pana la 70 la suta din valoarea eligibila a investitiei, dar nu poate depasi 200.000 de euro, potrivit oficialilor Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »