Doi sălăjeni – ucişi de bronhopneumonie

Magazin Salajean 17 martie 2011 0

Doi sălăjeni - ucişi de bronhopneumoniePeste 2.600 de sălăjeni au avut de suferit, în perioada 7 – 13 martie, din cauza infecţiilor acute ale căilor respiratorii, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la minori, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Mihai Cheşeli. „În săptămâna 7 – 13 martie, s-au înregistrat 2.390 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în creştere cu 3 la sută faţă de săptămâna anterioară, şi 266 de cazuri de pneumonii acute, reprezentând o creştere cu 20 la sută faţă de intervalul anterior”, a declarat Cheşeli.

Potrivit sursei citate, cei mai afectaţi au fost copiii, la grupa de varsta 0 – 14 ani înregistrându-se 1.755 de îmbolnăviri. Din cauza stării mai grave, medicii au decis internarea a 138 persoane diagnosticate cu acest tip de infecţiuni. Din păcate, doi sălăjeni diagnosticaţi în perioada respectivă cu bronhopneumonie au decedat, toate eforturile pe care le-au făcut medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău pentru a-i salva fiind inutile.

“Este vorba de un bărbat din mediul rural, cu vârsta peste 65 de ani, diagnosticat cu bronhopneumonie, şi de o femeie cu vârsta cuprinsă între 34-64 de ani, care a primit acelaşi diagnostic. Ambii bolnavi au fost spitalizaţi la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, dar nu au putut fi salvaţi”, a declarat Mihai Cheşeli, precizând că în niciunul din cele două cazuri nu au fost depistate boli asociate.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Sălaj, au fost imunizate gratuit împotriva gripei sezoniere 14.555 de persoane din grupele considerate la risc, judeţul mai având disponibile 4.595 de doze.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »