Doi minori – cercetati penal pentru incendierea unui vagon

Magazin Salajean 13 februarie 2009 0

Doi minori - cercetati penal pentru incendierea unui vagon

Dupa o ancheta de patru luni de zile, politistii de la Biroul Judetean de Transporturi Salaj i-au depistat pe tinerii care au incendiat anul trecut, pe 6 noiembrie, un vagon de tren care circula pe relatia Oradea-Jibou.

Cu ocazia cercetarii la fata locului, s-a stabilit ca vagonul care a luat foc era stationat intre halta CF Port si Ip, in judetul Salaj, si facea parte din trenul de persoane 4071. Ca urmare, a fost constituita o comisie speciala care sa analizaze circumstantele in care s-a produs incendiul la vagonul trenului personal. Oamenii legii au constatat ca, in dimineata zilei de 6 noiembrie, in jurul orei 6:30, doi tineri de 17 ani, din Suplacu de Barcau, au urcat, alaturi de alti calatori, in ultimul vagon al trenului 4071, in statia CF Suplacu de Barcau, judetul Bihor. Dupa pornirea trenului, cei doi tineri au parasit compartimentul al treilea in care se instalasera si s-au indreptat spre partea din spate a vagonului, intrand in compartimentul sapte. Cu ajutorul unui briceag, au taiat o bucata de burete dintr-o bancheta, careia i-au dat foc, si apoi s-au intors in compartimentul trei, ne-a comunicat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj. Din primele cercetari s-a constatat ca trei tineri, cu varste cuprinse intre 16 si 17 ani, aflati in ultimul vagon (sapte), au simtit fumul innabusitor, ca urmare, au tras semnalul de alarma si au sarit din tren.

In urma incendiului a ars 80 la suta din vagon, prejudiciul fiind evaluat la peste 300.000 de lei. Avand in vedere faptul ca urmarirea penala, in cazul infractiunilor de distrugere si semnalizare falsa, se efectueaza obligatoriu de catre procuror, politistii si-au declinat competenta in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei. Contactat telefonic, Bogdan Chis, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Simleul Silvaniei, ne-a declarat ca se va dispune inceperea urmaririi penale si a cercetarilor la dosar (de interogare a martorilor), dupa care se va dispune o solutie: de trimitere in judecata sau de scoatere de sub urmarire penala. Fiind vorba de minori, pedeapsa prevazuta de lege se reduce la jumatate.

Chis a adaugat ca inculpatii nu sunt printre cei care au tras semnalul de alarma si care au fost gasiti de politistii sositi atunci la fata locului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »