Doi medici salajeni, condamnati la inchisoare cu suspendare

Magazin Salajean 18 aprilie 2008 0

Doi medici salajeni, condamnati la inchisoare cu suspendareDoi medici salajeni au fost condamnati pentru uciderea din culpa a unei femei ce urma sa nasca si a fatului ei, conform unei decizii a Curtii de Apel Cluj. Femeia avea doar 33 de ani si era mama a altor trei copii. Fiecare dintre cei doi medici a fost condamnat la cate doi ani de inchisoare cu suspendare si la plata unor daune morale, iar sentinta in cazul lor este definitiva si executorie.

Trei copii ramasi fara mama

Cei doi medici sunt Constantin Rusu si Nicolae Cristea, iar conform rechizitoriului Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj si sentintelor date de instantele de judecata, ei sunt vinovati de faptul ca, in timp ce erau in exercitarea serviciului de garda, nu au luat masurile necesare in cazul unei femei care urma sa nasca. Drept urmare, pacienta si fatul au murit.

Femeia este Floare Hendre, din localitatea Cosniciu de Jos, si era la a patra nastere. Ea si fatul sau au murit in 19 decembrie 2002, pe masa de operatie, dupa ce cu o zi inainte femeia fusese internata la Spitalul din Simleu Silvaniei, iar apoi la Spitalul Judetean din Zalau. Potrivit Comisiei Judetene Profesionale de Analiza a Mortalitatii Materne si a examenului medico-legal, femeia a murit ca urmare a unei rupturi uterine. Floare Hendre a murit la numai 33 de ani, lasand in urma trei copii, mai exact doua fete, una de 12 ani si una de sapte ani, respectiv un baiat de noua ani, la vremea producerii tragediei. Vasile Hendre, sotul victimei, povesteste succesiunea fulgeratoare a evenimentelor ce s-au soldat cu decesul femeii insarcinate:

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »