Doi frati omorati de tren la Rus

Magazin Salajean 28 iunie 2007 0

Doi frati omorati de tren la Rus

Surse convergente ne-au pus in fata unei tragedii. La distanta de patru ani, doi frati au fost omorati de tren la Rus. Andrei Pocol, de 20 de ani, din Zalau, parintii fiind de loc din Simisna, si-a pierdut viata la o trecere la nivel cu calea ferata in Rus in iunie 2007. In luna mai a anului 2003, fratele sau, Gabriel Alexandru, era omorat tot de un tren, in gara din Rus.

Comunicatul Politiei

Stirea, mai mult sau mai putin seaca, furnizata de Politia Salaj, printr-un comunicat de presa: In data de 24.06.2007, orele 01.40, pe DJ 109S, intre localitatile Rus si Dabaceni, jud. Salaj, la trecerea la nivel cu calea ferata dubla, fara bariere, semnalizata corespunzator, P. Andrei Vasile, de 20 ani, din Zalau, agent de vanzari la o firma privata, in timp ce conducea autoturismul marca Skoda Octavia, proprietatea firmei, nu s-a asigurat corespunzator la trecerea peste calea ferata si a fost surprins si lovit in plin de trenul de marfa nr. 42840, care circula pe directia Jibou – Dej. In urma impactului, conducatorul auto a fost ranit grav, iar alti trei pasageri au suferit leziuni usoare. Ulterior, conducatorul auto a decedat. Din cercetarile politistilor si declaratiile martorilor, inclusiv ale conductorului trenului, reiese faptul ca soferul a oprit masina inaintea trecerii, dar nu se stie ce l-a determinat sa plece mai departe, in conditiile in care trenul venea din partea stanga si se presupune ca ar fi trebuit sa-l vada. Din statisticile evenimentelor rutiere care au avut loc in ultimii trei ani in judetul Salaj, rezulta ca au mai existat trei accidente mortale similare, cand trenul venea din partea stanga si soferii puteau sa-l vada.

Politia recomanda tuturor conducatorilor auto sa manifeste o prudenta deosebita la trecerea peste calea ferata, sa opreasca masinile, sa se asigure si abia apoi sa treaca.

Primarul din Rus spune ca a cerut de patru ori de la Regionala CFR sa se faca bariera

Primarul comunei Rus, Ioan Aurelian Cozma, a confirmat tragedia: la o distanta de patru ani, doi frati au fost omorati de tren in comuna. Primarul ne-a spus ca de zece ani nu exista bariera in locul in care s-a intamplat tragedia din aceasta luna si ca am facut patru adrese la regionala pentru a se face bariera, fara nici un raspuns. Acum o sa fac la ministru!, a declarat Cozma. Primarul comunei Simisna, Simion Stegar, ne-a confirmat si el tragedia. Din ceea ce s-a povestit prin comuna, primarul ne-a relatat ca in ziua fatidica, Andrei Pocol a ramas la bunici in Simisna, si pentru ca avea treaba in zona ca reprezentant al unei firme care se ocupa cu programe pe calculator. Sambata seara a fost la discoteca la Rus, dupa care, impreuna cu trei persoane, ar fi intentionat sa ajunga la Glod, pentru a lua masa la un local. La trecerea la nivel cu calea ferata din Rus, cei care au fost cu el masina spun ca la un moment dat a oprit, vazand ca vine trenul, dar nu se stie din ce motiv a pornit, probabil crezand ca are timp sa treaca

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »