Doar un laborator din sase are incheiat contract cu CJAS

Magazin Salajean 9 iulie 2007 0

Doar un laborator din sase are incheiat contract cu CJASDoar un laborator medical din cele sase acreditate in Salaj si care si-au exprimat intenTia de a colabora la Programul NaTional de Evaluare a Starii de Sanatate a PopulaTiei a reusit sa incheie, pana in momentul de faTa, contract in acest sens cu Casa JudeTeana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Salaj, desi termenul de conformare era 1 iulie 2007. Este vorba de SC Medinserv SRL (cunoscuta de salajeni ca Policlinica Otto Haller), restul laboratoarelor – trei aferente spitalelor din Zalau, Cehu Silvaniei si Jibou, Biolab din Zalau si Salvosan Ciobanca Zalau – fiind inca incurcate de documentaTiile cerute in programul sus amintit. Traian Maxim, sef Serviciu Contractari in cadrul CJAS Salaj, ne-a declarat ca aceste cinci laboratoare mai au de rezolvat ceva aspecte referitoare la documentaTie, pentru ca acum au fost impuse niste condiTii care inainte nu erau cerute. Este vorba, asadar, de documentaTie, si nu de modul de efectuare a analizelor . Reprezentantul CJAS Salaj a apreciat, totusi, ca in zilele urmatoare, cele cinci laboratoare vor recupera intarzierea si ca, pana cand taloanele distribuite prin posta de catre autoritaTile centrale vor ajunge la cetaTeni, analizele se vor putea efectua in toate cele sase centre medicale.

Referitor la Policlinica Haller, pe langa contractul cu CJAS Salaj, aceasta are incheiate deja contracte si cu aproximativ 60 de medici de familie din judeT. Dat fiind ca, in mediul urban, pacientul are dreptul sa aleaga laboratorul unde sa-si faca setul de analize cerut prin programul naTional, directorul Maria Haller ne-a declarat ca laboratorul pe care il reprezinta insista mai ales pe mediul rural. Pentru o buna desfasurare a lucrurilor, s-a stabilit o inTelegere cu medicii de familie din comune ca, o data pe saptamana sa fie programate pentru analize minim 20 de persoane/punct de lucru. Pentru recoltarea eficienta de probe, se vor deplasa in punctele de recoltare din comune masini si personal medical de la SC Medinserv SRL, iar probele vor fi transportate la laborator obligatoriu in maxim patru ore.

Reamintim ca pe taloanele trimise populaTiei sunt trecute noua analize care ar costa 53 de lei, insa nu toate sunt obligatorii. Medicul de familie va fi cel care decide ce analize trebuie sa faca fiecare pacient in parte, astfel incat setul de analize sa se incadreze in suma de 50 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »