Doar un caz de munca la negru in Salaj

Magazin Salajean 17 aprilie 2008 0

Doar un caz de munca la negru in SalajIn urma inspectiilor efectuate recent de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Salaj pentru identificarea cazurilor de munca fara forme legale la fabricile de debitare si prelucrare cherestea, inspectorii ITM au depistat un singur muncitor fara forme legale de angajare. Angajatorului i s-a aplicat o amenda de 2.000 lei.

Deasemenea, la cei 22 de agenti economici luati in vizor, ITM a verificat si gradul in are se respecta prevederile legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca, trei dintre acestia fiind sanctionati cu amenzi ce au totalizat 16.000 de lei. Deficietele cel mai des constatate au fost neutilizarea echipamentelor individuale de protectie a muncii, neintocmirea instructiunilor proprii de securitate si sanatate pentru activitatile desfasurate sau neefectuarea controlului medical periodic.

Actiunea inspectorilor ITM Salaj face parte dintr-o Campanie Nationala derulata sub sloganul Stop accidentelor de munca! Viata are prioritate! Spune nu muncii la negru!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »