Doar trei companii din Salaj, active la Bursa de Valori Bucuresti

Magazin Salajean 9 ianuarie 2008 0

Doar trei companii din Salaj, active la Bursa de Valori Bucuresti

Doar trei companii din judetul Salaj fac tranzactii in mod curent la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), toate activand la sectiunea RASDAQ. Este vorba de producatorul de mobilier Simex SA din Simleu Silvaniei, producatorul de blocuri ceramice Cemacon SA din Zalau, respectiv firma Constructii Montaj SA din Criseni.

Cel putin in urmatorii doi ani nu cred ca vor mai fi si alte companii salajene listate la bursa pentru ca, pe langa eforturi financiare, aceasta presupune si alocarea de resurse umane si de timp, considera Andrei Hodis, actionar atat la Simex SA Simleu Silvaniei, cat si la Cemacon SA. Listarea la bursa aduce dupa sine o transparenta totala privind tranzactiile companiilor, vanzarea sau cumpararea de actiuni sau hotarari ale consiliilor de administratie, afirma Andrei Hodis, el insusi devenind actionar al companiei Simex prin cumpararea, la finalul anului trecut, a unor actiuni ale firmei respective, listata la BVB. Prin actiunile cumparate, Andrei Hodis detine, in nume propriu, dar si prin intermediul persoanelor care actioneaza concertat, circa 25 la suta din Simex SA. Acesta este, din noiembrie 2007, si membru al Consiliului de Administratie al firmei de mobila din Simleu Silvaniei.

Dintr-un total de 17 firme salajene ce mai apar inca in evidentele BVB, in cursul anului 2007 au facut tranzactii cinci companii, alaturi de cele trei amintite anterior figurand Minerva SA Simleu Silvaniei, cu o singura tranzactie si Vinalcool Silvania SA Zalau, ultima retrasa de la tranzactionare in decembrie 2007. Alte sapte companii au fost suspendate de la tranzactionare din diferite motive: fara contract de registru, intrare in faliment, capital social sub 25.000 de euro, transformare in SRL etc. In fine, cinci firme sunt tranzactionabile, dar nu sunt atractive pentru investitori, de vreme ce nu au avut nici o tranzactie in 2007.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »