Doar trei angajati la negru, in 120 de societati

Magazin Salajean 10 februarie 2010 0

Doar trei angajati la negru, in 120 de societatiCazurile privind munca la negru au scazut considerabil in luna ianuarie in judetul Salaj. Doar trei persoane care lucrau fara forme legale de angajare au fost identificate, in luna ianuarie, de catre inspectorii de munca, la trei din cei 120 de agenti economici controlati. Insa sanctiunile contraventionale i-au cam fript la buzunar pe angajatori, cu amenzi in valoare totala de 9.000 de lei. De asemenea, pentru neindeplinirea masurilor dispuse la controlul anterior, un angajator a fost sanctionat cu amenda in valoare de 10.000 de lei.

Potrivit raportului Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Salaj, s-au aplicat si avertismente pentru nerespectarea termenului de depunere la ITM a actelor privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca si pentru netransmiterea registrului electronic de evidenta a salariatilor.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca (SSM) au fost controlate 77 de unitati. Un agent economic a fost sanctionat cu amenda in valoare de 4.000 de lei pentru neprezentarea documentelor solicitate de catre inspectori. Deficientele constatate pentru care angajatorii au fost sanctionati cu avertisment se refera la: instruirea necorespunzatoare a lucratorilor in domeniul SSM, neefec-tuarea controlului medical periodic ori lipsa dotarii cu echipament individual de protectie sau neutilizarea acestuia de catre lucratori.

Avertismente s-au dat si pentru utilizarea echipamentelor de munca necorespunzatoare din punct de vedere al securitatii muncii, precum si pentru lipsa instructiunilor proprii SSM specifice in cadrul unitatii. Totodata, s-a dispus oprirea din functiune a cinci echipamente tehnice, dintre care trei generatoare cu abur, o camera frigorifica si un motostivuitor, pana la remedierea defectiunilor constatate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »