Doar primariile UDMR au cerut bani pentru retele de apa si canal

Magazin Salajean 29 octombrie 2010 0

Doar primariile UDMR au cerut bani pentru retele de apa si canal

Sapte administratii publice locale din judetul Salaj au depus pana in acest moment cereri de finantare in cadrul Programului vizand protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, stratii de tratare, canalizare si statii de epurare. Potrivit datelor furnizate de catre reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Salaj, este vorba despre Crasna, Boghis, Pericei, Sarmasag, Carastelec, Almasu si Cehu Silvaniei. De precizat ca toate aceste administratii sunt conduse de catre primari UDMR.

Proiectul depus de Primaria Crasna vizeaza realizarea sistemului de canalizare menajera si a statiei de epurare in Marin si extinderea sistemului de apa/canal din Crasna, in timp ce administratia din Boghis urmareste extinderea retelei de apa si canal in comuna. O alta cerere de finantare are ca scop obtinerea de fonduri pentru amenajarea sistemului de canalizare menajera si a statiei de epurare in Badacin si extinderea retelei existente la Pericei. La rindul sau, administratia Sarmasagului solicita bani pentru alimentarea cu apa si introducerea canalizarii in Lompirt si Ilisua, iar edilii din Carastelec si-au propus realizarea retelei de canalizare in centrul de comuna.

In proiectul celor de la Cehu Silvaniei au fost incluse satele apartinatoare orasului – Nadis, Motis, Ulciug, Horoatu Cehului si Colonia Poiana – in vederea extinderii retelei de alimentare cu apa. Cea de-a saptea cerere de finantare apartine comunei Almasu pentru alimentarea cu apa si amenajarea statiei de epurare in localitatile Mesteacanu si Babiu.

Sesiunea de depunere a cererilor a demarat in 18 octombrie si se va incheia in 17 noiembrie, suma totala pusa la bataie apropiindu-se de 300 milioane de lei. Potrivit sursei citate, printre obiectivele programului se numara asigurarea ca debitele de ape distribuite prin retelele de alimentare se incadreaza in prevederile reglementarilor in vigoare si ale actelor de reglementare emise de catre autoritati; asigurarea ca evacuarile de ape uzate epurate in statiile de epurare si managementul namolului rezultat se incadreaza in prevederile reglementarilor in vigoare; protejarea si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator; cresterea numarului de persoane racordate la o retea de alimentare cu apa.

Sunt incluse in categoria activitatilor eligibile amenajarea de captari in vederea alimentarii cu apa a comunitatilor locale, realizarea statiilor de tratare a apei, a statiilor de epurare, crearea de retele de alimentare cu apa si canalizare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »