Doar o slujba vacanta pentru somerii cu facultate

Magazin Salajean 8 octombrie 2010 0

Doar o slujba vacanta pentru somerii cu facultateAngajatorii din judet ofera celor 8.513 de someri salajeni numai 137 locuri de munca, potrivit datelor furnizate de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM). Cea mai bogata oferta este in domeniul serviciilor, firmele de profil fiind in cautarea a 67 de lucratori, in special muncitori necalificati.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca in industria confectiilor pot alege una dintre 46 de slujbe neocupate, destinate atat confectionerilor, cat si muncitorilor necalificati.

Daca in alte saptamani, constructiile detineau suprematia in ceea ce priveste locurile de munca vacante, in prezent, oferta se limiteaza la 10 posturi de zidar, montator pereti si platforme din ghips si carton, dulgher ori zugrav. In industria alimentara, doar doua societati fac angajari, acestea fiind in cautarea a sapte persoane, in timp ce in comert, un singur angajator pune la bataie un post de vanzator. O alta firma ce activeaza in domeniul sanatatii si asistentei sociale este interesata sa incadreze in munca sase salajeni.

In ceea ce-i priveste pe somerii cu facultate, acestia mai au de asteptat, in conditiile in care pe piata pare sa fie liber un singur post pentru care angajatorul pretinde studii superioare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »