Doar noua salajeni au platit de trei ori valoarea taxei auto

Magazin Salajean 12 decembrie 2008 0

Doar noua salajeni au platit de trei ori valoarea taxei autoO noua Ordonanta de Urgenta a Guvernului muta, oficial, triplarea taxei de poluare auto in 15 decembrie. Cei care au platit valoarea majorata isi vor primii banii inapoi. Asta, dupa ce scandalul de la ghiseele administratiilor financiare s-a mutat in strada, iar autoritatile si-au recunoscut greseala. De altfel sute de oameni au protestat si joi in Zalau. Soferii din municipiu, la care li s-au alaturat altii din judet, au paralizat pentru cateva ore traficul in oras. Oamenii erau nemultumiti atat de aplicarea taxei majorate, mai devreme decat termenul anuntat, cat si de nivelul acesteia, care ajunge in multe cazuri sa depaseasca valoarea masinii.

Chiar daca guvernantii si-au recunoscut greseala, se pare ca nu vom scapa de cozi la ghiseele Fiscului nici azi, ultima zi in care este de asteptat ca oamenii sa se grabeasca sa-si inmatriculeze masinile pe baza vechii taxe, ori sa isi ridice diferenta de bani platita pentru taxa marita cu o saptamana inainte.

Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, la nivelul judetului, incepand de luni, au fost emise 9 decizii de calcul a taxei de poluare majorate, din care 6 la Zalau si 3 la Sarmasag. In urma emiterii celor 9 decizii, 5 persoane din Salaj, respectiv 4 din Zalau si una din Sarmasag au achitat taxa de poluare triplata. Suma incasata la nivelul judetului din plata taxei de poluare majorate este de 14.879 lei, din care 13.970 lei la Zalau si 909 lei la Sarmasag. Cei care au platit taxa majorata, in acest interval de timp, vor primi inapoi diferenta de bani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »