Doar cinci firme salajene de paza

Magazin Salajean 22 noiembrie 2007 0

Doar cinci firme salajene de paza

Desi exista 22 de firme private de paza si protectie la nivelul judetului Salaj, doar cinci dintre ele sunt firme locale. Restul de 16 sunt doar puncte de lucru ale unor firme nationale, aduse pe meleaguri salajene de contracte mai mari de asigurare a unor astfel de servicii pentru clienti care au la randul lor filiale in toata tara. Conform informatiilor furnizate de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, in judet sunt acreditate pentru servicii de paza si protectie sase firme locale, dintre care doar cinci activeaza efectiv. Politia este organismul care avizeaza toate persoanele care vor sa urmeze un curs de agent de paza si ordine, pentru a putea lucra intr-o asemenea firma, tot ea fiind si cea care acorda licentele de functionare ale firmelor respective.

Din cele cinci firme mentionate anterior doar una are dispecerat, aceasta fiind, de fapt, si cea mai veche. Asiguram monitorizarea unui numar de aproape 400 de obiective, cu dispecerate in Zalau, Simleu Silvaniei si, in curand, in Jibou, declara administratorul firmei. Pentru paza si protectia acestor obiective avem 89 de angajati, cu 15 echipe de interventie, mentioneaza aceeasi sursa. Pe de alta parte, cea mai noua firma de paza locala, infiintata chiar in acest an, asigura deocamdata paza a sapte obiective, cu un numar total de 28 de agenti.

La nivel national, in octombrie 2007 erau licentiate peste 1.100 de companii de paza si protectie. De asemenea, erau licentiate 1.200 de companii specializate in siteme de alarma si aproape 350 de dispecerate de monitorizare a sistemelor de supraveghere electronica. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la nivel national firmele de paza au inregistrat o crestere a veniturilor cu peste 80 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »