Doar cativa datornici la Sanatate s-au grabit sa scape de penalitati

Magazin Salajean 6 ianuarie 2012 0

Doar cativa datornici la Sanatate s-au grabit sa scape de penalitati  Doar 18 salajeni cu datorii la fondul national unic de asigurari de sanatate au scapat de penalitati platindu-si darile restante pana la finele anului 2011. Suma incasata de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Salaj de la acestia este de 74.330 de lei, dar restantierii pot beneficia in continuare de noile reglementari ale Codului Fiscal pentru a scapa de penalitati la sistemul asigurarilor de sanatate de stat.

Salajenii care figureaza cu datorii la fondul national unic de asigurari sociale de sanatate pot scapa de o parte din debit daca isi vor plati restantele pana la finele lui 2011.Anuntul a fost facut in noiembrie de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), care a emis in acest sens un ordin care a dat posibilitatea restantierilor la Sanatate sa se foloseasca de noile reglementari ale Codului Fiscal. Mai exact, ultima zi de plata prevazuta in acest sens a fost 31 decembrie 2011, a anuntat CNAS.

In Salaj, doar 18 restantieri la Sanatate s-au grabit sa beneficieze de noile reglementari, suma incasata de la acestia fiind de 74.330 de lei. Presedintele CJAS Salaj, Claudiu Barsan, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca pentru obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor de plata principale restante la data de 31 august 2011, reprezentind contributii de asigurari sociale de sanatate datorate Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre persoanele fizice, altele decit cele pentru care colectarea veniturilor se face de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, CJAS Salaj, in baza Ordinului CNAS nr. 894/ 2011, a acordat urmatoarele facilitati: anularea penalitatilor de intirziere, precum si anularea unei cote de 50 la suta din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii de plata principale, daca obligatiile de plata principale si dobanzile aferente acestora sunt stinse prin plata sau compensare pana la data de 31 decembrie 2011.

Potrivit presedintelui CJAS Salaj, restantierii pot beneficia in continuare de noile reglementari ale Codului Fiscal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »