Distriterm preia distributia agentului termic in Zalau

Magazin Salajean 30 noiembrie 2010 0

Distriterm preia distributia agentului termic in Zalau

Contractul de concesiune pentru furnizarea energiei termice in municipiu, incheiat intre Primaria Zalau si firma ungara RFV Disriterm SRL, intra in vigoare de maine. Directorul executiv al companiei, Szmola Roland, a mentionat ca avand in vedere colaborarea buna cu primaria, consumatorii nu vor simti diferente de calitate la furnizarea energiei termice si a apreciat ca din octombrie, de cand am inceput furnizarea energiei termice, am reusit sa facem acest lucru in conditii de siguranta. Obiectivul nostru este sa depasim asteptarile si sa oferim servicii de calitate.

Facturile pentru lunile octombrie si noiembrie vor fi emise in cursul saptamanilor viitoare. In prezent, se deruleaza procesul de reincheiere a contractelor de furnizare, fiecare consumator, in decurs de o luna urmand a incheia cu noul furnizor un alt contract.

Interes pentru rebransari?

Reprezentatul Distriterm a facut cunoscut faptul ca mizeaza pe rebransarea consumatorilor, stiind ca foarte multi zalauani si-au exprimat intentia de a reveni in sistemul centralizat. S-au preluat 636 de consumatori casnici si 48 de institutii (scoli, gradinite si unitati subordonate consiliului local), la care se adauga doua institutii, recent rebransate, care nu au fost nominalizate. Potrivit lui Szmola Roland, costurile rebransarii pana la intrarea in blocul de locuinte vor fi suportate de firma:

Incercam sa acoperim, noi, cheltuielile de rebransare si speram ca acestea nu se vor reflecta in facturile celorlati clienti. Pe masura ce pierderile din sistem vor scadea, va scadea si pretul de facturare, iar o parte a castigurilor va fi reorientata pentru acoperirea rebransarilor. Serviciul de termoficare nu este rentabil pentru consumatorii care doresc sa se branseze dar au locatii indepartate unii de altii. Daca exista un singur locatar intr-un bloc care doreste sa se rebranseze este putin probabil ca solicitarea sa va fi onorata foarte repede. Cererea acestuia, insa, ar putea fi onorata in cazul in care se afla intr-o zona in care rata rebransarilor este ridicata.

Planuri si investitii

RFV Distriterm, dupa cum a aratat directorul executiv al companiei, a inlocuit un numar insemnat de conducte ruginite si a remediat defectiuni tehnice la sistemul de termoficare. In anul 2011, se vor derula o serie de lucrari de modernizare a retelei de termoficare, se vor reface patru puncte termice si vor fi reabilitate termic blocurile de locuinte rebransate.

Firma ungara va crea la Zalau 22 de noi locuri de munca, pentru profesionisti cu experienta in domeniul serviciilor de alimentare cu apa calda si incalzire in sistem centralizat. Szmola Roland nu s-a pronuntat de unde vor proveni acesti salariati, dar nu a exclus posibilitatea ca ei sa fie selectati din randul fostilor angajati ADP.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »