Disponibilizari masive in constructii si confectii

Magazin Salajean 9 decembrie 2011 0

Disponibilizari masive in constructii si confectii Iarna vine cu o reducere drastica a activitatii pentru multi agenti economici, care se vad nevoiti sa renunte, cel putin pana la primavara, la o parte din salariati. Patru firme din Salaj care activeaza in domeniul constructiilor si al confectiilor au notificat Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj ca in decembrie vor disponibiliza colectiv peste 300 de persoane.

Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, Constantin Sarca, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca trei firme din domeniul constructiilor si una care activeaza in domeniul confectiilor au notificat institutia salajeana ca in decembrie vor disponibiliza 301 angajati. AJOFM Salaj a primit notificari de la patru firme locale care activeaza in domeniul constructiilor si in cel al confectiilor referitor la faptul ca, in decembrie, vor face disponibilizari colective. Cele mai multe disponibilizari au fost anuntate de SC Constructii Montaj SRL – 115 oameni. Alte 88 de disponibilizari colective au fost anuntate de SC Cemacon SA, in timp ce SC Comigex Constructii Zalau va disponibiliza 47 de angajati. De asemenea, SC Mamiva SRL, care activeaza in domeniul confectiilor, a anuntat ca va renunta la 51 de angajati, a declarat Constantin Sarca.

Potrivit sursei citate, motivele declarate de angajatori pentru aceste disponibilizari sunt conditiile meteorologice nefavorabile in perioada rece a anului pentru executarea lucrarilor in domeniul constructiilor, precum si scaderea drastica a numarului de comenzi in confectii. Majoritatea concedierilor vor fi facute incepand cu data de 15 decembrie.

Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj, oamenii trebuie sa fie inregistrati in baza de date a AJOFM Salaj. Pana acum, din totalul de 301 persoane anuntate pentru disponibilizare, au fost inregistrati in baza de date 113 persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »