Disponibilizari colective la alte trei firme locale

Magazin Salajean 6 noiembrie 2009 0

Disponibilizari colective la alte trei firme localeAlte trei firme din Salaj au anuntat conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj ca vor face disponibilizari colective, in perioada urmatoare. Astfel, aproximativ 50 de persoane vor fi concediate de la SC Eurocard 2000 SA si SC Eurocard 2006 SA, in timp ce firma de transport greu Euroactiv va trimite in somaj alte aproximativ 15 persoane, ne-a declarat directorul adjunct al AJOFM Salaj, Mircea Pop. Disponibilizarile vor avea loc la inceputul lunii decembrie, oamenii urmand sa fie luati in calcul de autoritati pentru a beneficia de indemnizatia de somaj.

In ceea ce priveste rata somajului inregistrata in judet, la finalul lunii octombrie, aceasta a ajuns la 9,6 la suta, cu 0,4 procente mai mult decat in luna precedenta. Salajul inregistreaza pentru a zecea luna consecutiv cea mai ridicata rata a somajului intre judetele din Transilvania. Ne confruntam cu o situatie extrem de grava, dat fiind ca rata somajului la finalul lunii octombrie este 9,6 la suta. Valoarea este cea mai mare pe care am cunoscut-o in ultimii 10 ani. In perioada aprilie-octombrie 2009, am avut cea mai mare rata a somajului intre judetele din Transilvania, a declarat Mircea Pop.

Judetul are peste 10.000 de someri, numarul cel mai mare de salajeni fara serviciu se afla in zona municipiului Zalau, pe locurile urmatoare situandu-se bazinul Jibou si bazinul orasului Simleu Silvaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »