Disperare si confuzie in randul posesorilor de rable neinmatriculate

Magazin Salajean 10 decembrie 2008 0

Disperare si confuzie in randul posesorilor de rable neinmatriculate

Desi initial se discuta ca triplarea taxei auto pentru prima inmatriculare sa se aplice doar din 15 decembrie, autoritatile au oferit ieri o surpriza neplacuta posesorilor de masini inca neinmatriculate. Mai exact, dat fiind faptul ca in Monitorul Oficial nr. 825 din data de 8 decembrie a fost deja publicata Ordonanta de Urgenta a Guvernului 208/2008 pentru stabilirea unor masuri privind taxa de poluare pentru autovehicule, aceasta taxa a intrat deja in vigoare cu aceeasi data, inclusiv pentru cererile depuse la organul fiscal si nesolutionate pana in 8 decembrie. Singurii care scapa basma curata sunt cei ce si-au achizitionat masini noi, cu o capacitate cilindrica mai mica de 2.000 de centimetri cubi, si care sunt exceptati de la plata taxei. Aceasta prevedere se aplica pana la data de 31 decembrie 2009, inclusiv.

Asadar, rablele urmeaza sa fie taxate cu mai mult decat valoreaza toata masina, si asta incepand de ieri. Salajenii care si-au adus vechituri din strainatate sunt acum mai mult decat disperati, astfel ca, de la data anuntarii triplarii taxei, au incearcat sa intre cat mai repede la RAR, ca sa-si poata apoi inmatricula masinile.

Vestea ca taxa de poluare auto va creste de trei ori, conform unei hotarari de Guvern anuntata de curand, a dus in pragul disperarii sute de salajeni care si-au adus masini din strainatate si nu au apucat sa le inmatriculeze. Pentru ca cea mai mare

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »