Dispensar în Lompirt

Magazin Salajean 27 iunie 2011 0

Dispensar în LompirtAutorităţile locale din Sărmăşag fac ultimele demersuri pentru darea în folosinţă, din prima zi a lunii iulie, a unui dispensar uman în satul Lompirt. Administraţia locală a achiziţionat, recent, imobilul cu 60.000 de lei, bani asiguraţi de la bugetul de stat. Anul acesta s-au investit 126.000 de lei, de la bugetul local, pentru recompartimentarea şi modernizarea clădirii. S-a creat o sală de aşteptare, grupuri sanitare pentru pacienţi şi pentru cadrele medicale, sală de tratament, cabinetul medicului de familie, depozit pentru deşeuri medicale şi vestiare.

Primarul din Sărmăşag, Attila Dombi, a reiterat faptul că şi în centrul de comună activează doi medici de familie, dar populaţia din Lompirt şi Ilişua (care totalizează 1.700 de persoane) este îmbătrânită şi nu poate fi purtată pe drumuri pentru un consult medical, pentru care, în prealabil, e nevoie şi de o programare. Urmează ca după finalizarea lucrărilor de construcţie şi modernizare a şcolii din Lompirt, unde se vor crea spaţii şi pentru preşcolarii din sat, să se amenajeze o locuinţă pentru medic, în fosta locaţia a grădiniţei.

Attila Dombi a mai dezvăluit că intenţionează să deschidă şi un centru de permanenţă medicală în localitatea Sărmăşag, care ar putea deservi întreaga zonă, respectiv, peste 20.000 de pacienţi din comunele Măerişte, Bobota, Chieşd, Sărmăşag, Carastelec, şi probabil, Şamşud şi Bocşa. Edilul se bazează şi pe sprijinul autorităţilor judeţene, dar şi pe receptivitatea celor zece medici de familie din comunele amintite.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »