Directorul Finantelor Simleu a intrat la penal

Magazin Salajean 27 octombrie 2006 0

Directorul Finantelor Simleu a intrat la penalSeful Administratiei Finantelor Publice din orasul Simleu Silvaniei, Maria Gozman, este cercetata penal pentru abuz in serviciu, din cauza ca n-a luat masurile necesare pentru ca o firma la care era contabil sa-si achite obligatiile financiare catre bugetul de stat.

Maria Gozman este directorul Administratiei Finantelor Publice Simleu Silvaniei, functie pe care o ocupa si in perioda 2000-2002, cand era si contabilul firmei Pro Maris. Firma respectiva a emis o serie de facturi pe care nu le-a inregistrat in contabilitate, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 700 de milioane de lei la acea vreme, iar neplata obligatiilor a atras si o serie de penalitati, care ridica suma datorata statului la peste un miliard de lei vechi. Fapta a fost descoperita cu ocazia unui control din 2002 al Garzii Financiare, care a emis tot atunci instiintarea de plata atat catre firma respectiva, cat si catre Administratia Finantelor Publice. Desi de atunci au trecut 4 ani, Finantele Publice din Simleu Silvaniei n-au pus in aplicare dispozitia de urmarire a firmei Pro Maris, firma care intre timp s-a inchis, iar fapta a fost descoperita cu ocazia auditului intern facut in primavara, la Administratia Finantelor Publice din Simleu Silvaniei.

Seful Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, Laurentiu Butiri, a declarat ca directorul Administratiei Finantelor Publice Simleu Silvaniei, Maria Gozman, nu si-a facut datoria, iar pentru fapta sa, Comisia de disciplina a institutiei a sanctionat-o cu diminuarea salariului cu 20 la suta, pe o perioada de 3 luni. Totodata, pentru ca fapta este de natura penala, Comisia de disciplina a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, iar dosarul Mariei Gozman, acuzata de abuz in serviciu, se afla acum in cercetare la politie, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria din Simleu Silvaniei, dupa ce a tot fost pasat intre Politie si Parchet. Laurentiu Butiri a mai spus ca daca va fi gasita vinovata, Maria Gozman risca sa-si piarda si locul de munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »