Directorul APIA, Alexandru Muresan, acuzat de vot multiplu

Magazin Salajean 26 februarie 2010 0

Directorul APIA, Alexandru Muresan, acuzat de vot multiplu

Actualul secretar al Organizatiei Municipale a PDL Zalau, directorul Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura Salaj, Alexandru Muresan, este invinuit de catre deputatul liberal Mirel Talos ca a votat multiplu pe listele electorale suplimentare pentru Parlamentul European, scrutin care a avut loc in 7 iunie 2009.

Pentru veridicitate, liberalul ne-a pus la dispozitie patru liste electorale suplimentare, unde Muresan Alexandru figureaza ca a votat de tot atatea ori, la acelasi tur de scrutin, in comunele Babeni, Balan, Ileanda si Lozna.

De retinut ca pe toate cele patru liste, in dreptul pozitiei lui Muresan Alexandru, figureaza acelasi cod numeric personal. Solicit demisia imediata a domnului Muresan Alexandru din functia de director coordonator al APIA Salaj, pentru incalcarea grava a legislatiei electorale, prin votul multiplu pe care l-a exercitat la alegerile pentru Parlamentul European in anul 2009.

Votand fara rusine si fara discernamant de patru ori, din simpla dorinta avida de a frauda alegerile in interesul camarilei partidului pe care il reprezinta, domnul Muresan Alexandru s-a situat in afara legii, dar in interiorul legilor nescrise ale PD, spune Mirel Talos intr-un comunicat de presa remis redactiei. In opinia liberalului, cazul lui Muresan Alexandru, arata ipocrizia fara margini a unui partid, in speta PDL, care clameaza reforma clasei politice si care voteaza multiplu chiar la nivel de lideri.

In cursul saptamanii viitoare, voi trimite o scrisoare deschisa primului-ministru Emil Boc, comisarului european pentru agricultura Dacian Ciolos si presedintelui Comisiei Europene, pentru a le aduce la cunostinta situatia inacceptabila in care o persoana responsabila de gestionarea de fonduri europene a votat multiplu la alegerile pentru Parlamentul European, a mai spus deputatul liberal, care a adaugat ca, din datele pe care le detine, in Salaj, cu ocazia acelorasi alegeri europarlamentare, exista circa 800 de persoane suspectate de vot multiplu. Membrii PNL Salaj vor continua sa confrunte listele electorale suplimentare pentru a demonstra ca, in Salaj, s-a practicat votul multiplu, fapt inadmisibil din partea oricaui cetatean al acestei tari, a incheiat Mirel Talos.

Pe de alta parte, presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, ne declara ca nu vrea sa faca niciun comentariu pe marginea acestui subiect, pana la solutionarea acestui caz de catre instanta de judecata. Pana cand instanta nu se pronunta asupra acestei suspiciuni, nu am ce sa comentez. Deocamdata, vorbim de prezumtia de nevinovatie, spune Lucian Bode.

Presedintele PDL Salaj a adaugat ca, in conditiile in care se demonstreaza ca Alexandru Muresan a votat multiplu la alegerile europarlamentare, cu siguranta, actualul director al APIA va suporta consecintele care decurg dintr-o astfel de fapta. Cat timp ma voi afla la conducerea PDL Salaj, nu voi tolera astfel de atitudini. In conditiile in care se dovedeste ca s-a intamplat ca domnul Muresan Alexandru sa voteze de mai multe ori, la acelasi tur de scrutin, vom lua masurile care se impun, a incheiat deputatul democrat-liberal.

Contactat, Muresan Alexandru a facut apel la prezumtia de nevinovatie, astfel incat asteapta si el o decizie a instantei. Justitia sa isi faca datoria. Deocamdata, functioneaza prezumtia de nevinovatie, a spus directorul APIA Salaj.

Surse confidentiale fac cunoscut ca, in cazul lui Alexandru Muresan, exista un dosar aflat in curs de cercetare de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Jibou, in care secretarul Organizatiei Municipale a PDL Zalau este invinuit de vot multiplu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »