Director nou la Directia Silvica Salaj

Magazin Salajean 8 aprilie 2010 0

Director nou la Directia Silvica Salaj

Romeo Benc (PDL) este noul director al Directiei Silvice (DS) Salaj, in locul lui Marius Tatar, potrivit deciziei din 30 martie 2010 a Regiei Nationale a Padurilor Romsilva. De profesie inginer si cu mai bine de 27 de ani lucrati in cadrul Directiei Silvice Salaj, noul director si-a propus din start ca in anii urmatori, la nivel de judet, sa nu existe terenuri goale, care sa nu fie impadurite, in baza legislatiei in vigoare.

Impaduriri de primavara

In acest sens, inca din aceasta primavara, pe o suprafata de 109 hectare de teren vor fi efectuate lucrari de regenerare a padurilor. Programul de regenerare a padurilor in fondul forestier de stat administrat de Directia Silvica Salaj prevede impadurirea a 25 de hectare si regenerarea naturala a 84 de hectare. De asemenea, pentru consolidarea plantatiilor infiintate in anii anteriori, se vor efectua lucrari de completare a regenerarilor pe o suprafata de 6 hectare, a declarat directorul DS Salaj, ieri, intr-o conferinta de presa.

Tot pentru buna desfasurare a actiunilor, institutia publica salajeana va acorda asistenta unor persoane fizice si juridice cu care are incheiate contracte de prestari servicii publice pentru o suprafata de aproximativ 7 hectare. Prin ocoalele silvice din subordine, DS Salaj a oferit contra cost proprietarilor privati de padure puietii necesari pentru infiintarea plantatiilor. Pentru impadurirea suprafetelor incluse in programul de regenerare, se vor folosi peste 165.000 de puieti forestieri, crescuti in pepinierele DS Salaj.

Desi la nivel national exista un deficit major de puieti din speciile molid, gorun, stejar, frasin, paltin si tei, noi am reusit sa producem in pipinierele proprii toti puietii forestieri necesari pentru impaduriri. Mai mult, am furnizat o parte din excedentul de puieti (peste 38.000 de puieti, n.r.) directiilor silvice din judetele invecinate, iar peste 10.000 de puieti au fost dati altor beneficiari, a declarat Romeo Benc.

Valoarea lucrarilor de regenerare a padurilor ce vor fi executate de DS Salaj in anul in curs depaseste suma de 540.000 de lei, bani asigurati din fondul de conservare si regenerare a padurilor, constituit conform legislatiei in vigoare.

Potrivit sursei citate, in stocuri mai exista alti 20.000 de puieti de molid care pot fi cumparati de salajeni si folositi ca pomi ornamentali, 12.000 de puieti din specia stejar rosu, 8.000 de puieti de paltin si circa1.500 de puieti de pin talie mica.

Litigiile

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »