Directia Muncii vrea sa faca recurs

Magazin Salajean 23 mai 2007 0

Sindicalistii de la SC Tenaris-Silcotub SA Zalau au castigat saptamana trecuta procesul intentat Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj pentru ca aceasta nu a inregistrat conflictul de munca din februarie. Cum decizia Directiei a fost anulata, conflictul de interese ar trebui considerat valabil, iar patronatul si Sindicatul ar trebui sa reia negocierile anuale obligatorii. Numai ca, inainte sa se intample acest lucru, conducerea DMPS Salaj este hotarata sa faca recurs. Directorul adjunct al DMPS, Maria Cojan, ne-a declarat ca maine vom intocmi actele ca sa putem face recurs. In termenul legal, ne vom prezenta pentru a ne sustine punctul de vedere.

De cealalta parte, Alexandru Rus, liderul Sindicatului Metalurgistul din cadrul SC Tenaris Silcotub SA Zalau, ne-a spus ca au luat in calcul si varianta in care cei actionati in instanta vor face recurs, dar ca, oricum, sindicalistii au de gand sa mearga mai departe. Mai mult, a spus liderul de sindicat, vor cere si daune in valoare de 7 la suta din salariul de baza pe luna pentru fiecare salariat.

Reamintim ca, din cauza neinregistrarii conflictului de munca, Sindicatul Metalurgistul a estimat ca salariatii au pierdut la negocieri minim 5 procente la salariul de baza.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »