Directia Muncii se pregateste de atac

Magazin Salajean 14 iunie 2007 0

Directia Muncii se pregateste de atac

Procesul dintre Sindicatul Metalurgistul din cadrul SC Tenaris Silcotub SA Zalau si Directia de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj va mai face un pas astazi sau cel tarziu maine, pentru ca partile implicate vor primi comunicarea hotararii instantei de la Completul de Judecata care s-a ocupat de caz. Directorul DMPS Salaj, Matolcsi Elisabeta, ne-a declarat ca de indata ce se va intampla acest lucru si vor fi cunoscute motivele invocate de instanta, se va uza de toate caile de atac, in termenul legal prevazut de Codul de procedura civila, pentru ca sustinem mentinerea actului administrativ prin care i se comunica sindicatului neindeplinirea conditiilor cerute de lege pentru a declansa conflict de interese. Cu alte cuvinte, DMPS Salaj va face recurs in procesul in care, la prima infatisare, care a avut loc la jumatatea lunii mai, au avut castig de cauza sindicalistii.

Liderul acestora, Alexandru Rus, ne-a spus ca si ei sunt hotarati sa mearga mai departe, pentru ca oamenii angajati la Silcotub merita mai mult. Potrivit liderului de sindicat, Metalurgistul va cere si daune in valoare de 7 la suta din salariul de baza pe luna pentru fiecare salariat.

Reamintim ca procesul dintre Sindicatul Metalurgistul si DMPS Salaj a pornit de la faptul ca aceasta din urma nu a inregistrat conflictul de munca declansat in cadrul Tenaris-Silcotub in februarie. Ca urmare, Sindicatul a estimat ca salariatii au pierdut la negocieri minim 5 procente la salariul de baza. Ne-am retras din negocierile anuale obligatorii cu patronatul pentru ca se depasea termenul de 60 de zile prevazute de lege pentru declansarea conflictului de munca. Cum insa Directia Muncii nu a inregistrat conflictul, ne-a facut sa pierdem minim cinci procente la salariile oamenilor, a conchis Alexandru Rus.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »