Directia Muncii Salaj instruieste reprezentantii primariilor

Magazin Salajean 29 iunie 2007 0

Cu scopul de a veni in sprijinul primariilor, in sarcina carora cade etapa de intocmire a dosarelor pentru acordarea de ajutoare in cazul persoanelor cu handicap, Directia Muncii Salaj a organizat la mijlocul saptamanii trecute o actiune de consiliere pe aceasta tema. Consilierea s-a efectuat pe grupe de lucru in principalele localitati ale judetului, respectiv in Jibou, Simleu Silvaniei si Zalau.

Potrivit noilor reglementari legale cu privire la aplicarea prevederilor articolului 12 din Legea 448 din 2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, pana in prezent, la Directia de Munca si Protectie Sociala Salaj au fost depuse 11 dosare, in vederea acordarii drepturilor, ne-a informat in cadrul unei conferinte de presa, Matolcsi Elisabeta, directorul executiv al DMPS Salaj. Un rol important in solutionarea cererilor il are primarul, care trebuie sa le transmita directiilor de munca, pe baza de borderou, pana la data de 5 a fiecarei luni, impreuna cu documentele justificative.

Trebuie precizat ca persoana cu handicap care are in ingrijire, supraveghere si intretinere un copil si care nu realizeaza alte venituri beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului in cuantum de 450 de lei, pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. De asemenea, va primi si un ajutor lunar pentru cresterea copilului in cuantum de 150 de lei, pentru minorul cu varsta cuprinsa intre 2 si 7 ani. De aceste drepturi mai pot beneficia, la cerere, unul dintre parinti, persoana careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care are copilul in plasament in regim de urgenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »