Directia de Munca si-a prezentat raportul trimestrial

Magazin Salajean 14 mai 2007 0

Pe ordinea de zi a conferintei de presa organizata de Directia de Munca si Protectie Sociala (DMPS) la sfarsitul saptamanii trecute, s-a mai aflat si raportul de activitate al institutiei pe trimestrul I al anului in curs.

Directorul executiv al institutiei, Matolcsi Elisabeta, a declarat ca, in perioada analizata, au fost efectuate 44 de actiuni de control si indrumare metodologica la primarii, cu privire la activitatea de prestatii si servicii sociale.

Primele zece actiuni de control au constat in verificarea modului in care se aplica Legea 416/2001 privind venitul minim garantat, urmate de alte opt care au facut referire la aplicarea OUG 68/2003 privind alocatiile complementare si cele de sustinere pentru familiile monoparentale. Ultimele 26 de controale au fost efectuate in temeiul OG 68/2003 privind serviciile sociale, verificandu-se modul in care sunt respectate prevederile actelor normative mai sus mentionate.

Seful DMPS Salaj a precizat ca, in urma controalelor, s-au intocmit note de constatare, in care s-au mentionat toate neregulile constatate si s-au acordat termene de revizuire a dosarelor si remedierea problemelor.

In primul trimestru al acestui an, in fiecare luna, 16.982 de copii au beneficiat de alocatia de stat, iar sumele platite au fost in valoare de 2.916.784 lei, iar pentru adulti a fost oferit un ajutor in cuantum de 299.610 lei. Un ajutor lunar au primit si copiii nevazatori (82), sumele acordate fiind in cuantum de 4.032 lei. Cat priveste alocatiile pentru familiile complementare si monoparentale, acestea au fost in valoare de 1.484.267 lei. Nici copiii din centrele de plasament nu au fost uitati de cei de la DMSP Salaj, astfel ca, au beneficiat de 478.942 lei.

Peste 7.000 lei au avut ca scop la cumpararea hranei cuvenite celor opt persoane infectate cu HIV sau bolnave de SIDA, iar 5.159.013 lei au constituit indemnizatia acordata pentru cresterea copilului.

De mentionat ar fi ca stimulentul pentru cresterea copilului a fost in valoare de 50.941 lei, iar sumele platite pentru contributia asigurarilor de sanatate pentru persoanele beneficiare de indemnizatie pentru cresterea copilului au fost de 542.566 lei.

Totodata, au fost acordate subventii pentru Fundatia Umanitara Agape din Tihau si Fundatiei Rainbow din Cehu Silvaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »