Din vara: Deseurile de pe Valea Barcaului vor fi colectate selectiv

Magazin Salajean 5 februarie 2009 0

Din vara: Deseurile de pe Valea Barcaului vor fi colectate selectiv Cele sase administratii locale de pe Valea Barcaului au primit aprobarea autoritatilor centrale privind amanarea termenului de executie in cazul proiectului de aproape un milion de euro castigat, acum doi ani, prin Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Vest, in cadrul programului Phare CES 2004, avand ca obiect colectarea transportul si gestionarea deseurilor in microregiunea Valea Barcaului. Primarul comunei Boghis, Marina Ida Magdolna, a declarat ca abia in iunie acest proiect va fi implementat comlet si se va putea trece la colectarea deseurilor in mod selectiv. In ceea ce priveste pubelele si containerele necesare in acest proiect, ele au fost deja achizitionate si se afla depozitate la Nusfalau, urmand sa fie impartite populatiei inainte de punerea in functiune a noului sistem de colectare a deseurilor.

Pentru buna desfasurare a proiectului, administratiile locale din cele sase comune de pe Valea Barcaului au achizitionat doua autospeciale care vor ridica gunoiul menajer si au amenajat o statie de sortare.

Valoarea proiectului este de peste 900.000 de euro, din care 10 la suta reprezinta contributia celor sase administratii locale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »