Din toamna, blocuri ANL pentru zalauani

Magazin Salajean 7 august 2007 0

Din toamna, blocuri ANL pentru zalauani

Zalauanii vor avea la dispozitie in primavara urmatoare 20 de apartamente ANL in blocul O4, pe strada Olarilor. Imobilul respectiv este in curs de constructie si va fi geamanul blocului O3 de pe aceeasi strada. Potrivit lui Florin Branduse, inspector de specialitate in cadrul Primariei Zalau, investitia trebuie finalizata pana in luna martie a anului viitor. Pana in momentul de fata, cladirrea a fost ridicata pana la al doilea nivel, la care se toarna in aceste zile planseul.

Proiectul este finantat de Agentia Nationala a Locuintelor, aportul Consiliului Local urmand sa se regaseasca in racordarile imobilului la retelele de utilitati. Pentru aceasta, in 12 aprilie a avut loc licitatia pentru desemnarea firmei care sa se ocupe de partea tehnico-edilitara a proiectului, castigatoare fiind SC Lotus SA Zalau. Societatea va trebui sa realizeze si accesul carosabil si pietonal in zona, valoarea totala a lucrarilor suportate din bugetul local fiind de circa 400.000 de lei (fara TVA). De mentionat ca lucrarile sunt realizate de SC Lotus SA.

Alte 24 de locuinte ANL vor fi finalizate pana in noiembrie in cele doua foste camine ale Armaturii, carora autoritatile administratiei locale le-au dat destinatia de blocuri ANL. Lucrarile, realizate de SC Constructii Montaj SA Zalau, au ajuns in stadiul de realizare a instalatiilor si a racordarii la sistemele de utilitati.

Complexul ANL – Dumbrava debuteaza cu o gradinita

Tot la capitolul ANL, conducerea Primariei Zalau are trecuta in lista de obiective pentru urmatorii ani ridicarea unui complex de 12 blocuri in cartierul Dumbrava, in spatele Grupului Scolar Voievodul Gelu.

Investitia va aduce locuitorilor municipiului 90 de apartamente cu chirie mica. Potrivit sursei citate, licitatia pentru desemnarea constructorului a avut loc in 30 iulie la Bucuresti, autoritatile centrale desemnand o firma care sa se ocupe de lucrari. Cu toate ca nu a putut spune care este aceasta, inspectorul Primariei Zalau ne-a declarat ca firma respectiva este singura care a depus o oferta pentru complexul ANL din Zalau. Ca urmare a analizarii ofertei, constructorului i s-a cerut sa completeze documentatia, inainte de a trece la organizarea santierului.

Proiectul prin care in Dumbrava vor fi ridicate blocuri ANL are o valoare totala de peste 20 de milioane de lei (5.75 milioane de euro), din care pentru constructii montaj este prevazuta suma de 18 milioane de lei (5 milioane de euro). Ca si in cazul blocului O4, ridicarea complexului trebuie finantata de Agentia Nationala a Locuintelor, iar Primaria Zalau va trebui sa suporte cheltuielile facute cu racordarea blocurilor la retelele de utilitati.

Reamintim ca, inainte insa de inceperea lucrarilor la acest proiect, in zona va aparea o gradinita. Intrucat blocurile ANL sunt destinate familiilor tinere cu copii, autoritatile locale considera ca gradinita va fi utila, mai ales in conditiile in care actuala gradinita din Dumbrava se dovedeste neincapatoare pentru numarul de copii din cartier.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »