Din sute de solicitari: Doar 73 de urgente medicale reale la UPU

Magazin Salajean 4 mai 2010 0

Din sute de solicitari: Doar 73 de urgente medicale reale la UPUSi de 1 Mai salajenii au fost feriti de o explozie de cazuri de toxiinfectii alimentare, ceea ce arata ca, desi au iesit la gratar in numar foarte mare, preparatele alimentare au fost consumate cu masura. Doar 24 de salajeni au fost tratati la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau pentru gastrite, enterocolite si gastroduodenite si chiar de sunt mai mult cu opt decat cazurile ajunse la Urgenta in week-end-ul trecut, numarul lor se incadreaza in statisticile din celelalte sfarsituri de saptamana.

Potrivit unui comunicat de presa remis, ieri, de unitatea spitaliceasca respectiva, au mai avut nevoie de ingrijirea medicilor alti 99 de pacienti, diagnosticati cu fracturi, entorse si contuzii, dar si 22 de salajeni ce au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

Tot in week-end au fost adusi la Urgenta zece bolnavi cu pneumonie, 13 cu bronsita si 15 cu amigdalite si viroze respiratorii, mai spune sursa citata. Alte 13 cazuri au fost nasteri, iar alti trei bolnavi au fost depistati cu varicela.

La UPU au ajuns si patru persoane care au avut politraumatisme in urma unor agresiuni si accidente rutiere in care au fost implicate, numarul lor fiind cu zece mai mic fata de statistica de la sfarsitul de saptamana anterior.

Numarul real al urgentelor medicale a fost de 73 dintr-un total de 365 de cazuri, dar medicii dispunand internarea pentru 82 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »