Din seria Cine-o mai ciunteste azi?: Salajul are prefect si subprefect proaspeti

Magazin Salajean 27 februarie 2009 0

Din seria Cine-o mai ciunteste azi?: Salajul are prefect si subprefect proaspeti

Functia de prefect al judetului Salaj, detinuta in ultimii patru ani si doua luni de Andrei Todea, i-a fost atribuita, incepand de ieri, lui Ionel Ciunt. In cadrul unei conferinte de presa, fostul prefect a facut cunoscut faptul ca, in Monitorul Oficial al Romaniei, s-a publicat Hotararea de Guvern privind aplicarea mobilitatii persoanei sale in functia de inspector guvernamental. Ironia sortii face ca aceasta decizie a Guvernului sa coincida cu ziua de nastere a lui Andrei Todea. Printr-o alta Hotarare de Guvern, s-a luat decizia ca functia de prefect al judetului Salaj sa fie preluata, temporar, pana la organizarea unui concurs, de catre Ionel Ciunt.

In acelasi Monitor Oficial s-a publicat, miercuri, o alta decizie a Guvernului Boc, prin care subprefectul Marin Nitu este inlocuit de catre Onorica Abrudanu, fostul reprezentant al Institutiei Prefectului urmand sa devina si el inspector guvernamental. Incepand cu data de 26 februarie, Ionel Ciunt este prefectul judetului Salaj, a subliniat Andrei Todea, in cadrul intalnirii sale cu presa. Acesta a mai spus ca, cel mai probabil luni, se va prezenta la sediul Guvernului pentru a semna actele de angajare in functia de inspector guvernamental. Inchei, astfel, o perioada destul de lunga, care a reprezentat o etapa extrem de importanta pentru mine. In cei patru ani si doua luni de mandat in fruntea Institutiei Prefectului Judetului Salaj, am avut onoarea sa reprezint Guvernul in judetul nostru, si vreau sa cred ca am facut acest lucru pastrand echilibrul de care un prefect are nevoie in exercitarea activitatii sale. Plec cu fruntea sus din Institutia Prefectului, fiind convins ca mi-am facut datoria fata de locuitorii judetului Salaj, a spus Andrei Todea. Tot el marturiseste ca, in viitorul apropiat, intentioneaza sa reintre in politica, mai precis sa revina in partidul care l-a propulsat in functia de prefect, in speta in PDL.

Odata cu schimbarea lui Andrei Todea, cei patru membri ai Cancelariei Prefectului judetului Salaj – Adrian Sabaciag, Natalia Prodan, Teodora Pura si Raluca Ispas – au fost nevoiti sa demisioneze. De fapt, nefiind functionari publici, ci facand parte din personalul contractual, acestia sunt obligati, conform contractului de munca, sa paraseasca functiile detinute odata cu prefectul .

Prezent si el la conferinta de presa, noul prefect de Salaj, Ionel Ciunt, a tinut sa-i multumeasca lui Andrei Todea pentru activitatea pe care a desfasurat-o, pana in acel moment, in functia de prefect, promitandu-i acestuia ca va continua o parte dintre proiectele importante demarate de fosta conducere a Prefecturii.

Ionel Ciunt a mai detinut functia de prefect al judetului Salaj in perioada aprilie 2004 – ianuarie 2005, la acea vreme fiind schimbat de catre Andrei Todea. Pana ieri, Ionel Ciunt a ocupat functia de director adjunct al Directiei Sanitar Veterinare Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »