Din primavara: Centrul de Cercetari Simleu – comasat cu Spitalul Orasenesc

Magazin Salajean 20 ianuarie 2011 0

Din primavara: Centrul de Cercetari Simleu - comasat cu Spitalul Orasenesc

Administratia locala din Simleu Silvaniei a inceput demersurile in vederea comasarii Centrului de Cercetari si Asistenta Medicala cu Spitalul Orasenesc, astfel incat, incepand din primavara acestui an, sub Magura sa existe o singura unitate medicala. Motivul acestei decizii luate de autoritati tine de imposibilitatea financiara de a sustine la un stadiu decent ambele spitale.

Patru Hotarari de Guvern, care vizeaza desfiintarea si reorganizarea prin comasare a unor unitati sanitare, printre care si cazul din Simleu, se afla de aproximativ doua saptamani, in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Sanatatii (www.ms.ro, n.r.).

Reorganizarea acestor unitati face parte din strategia autoritatilor centrale de eficientizare a sistemului spitalicesc si de realizare a unui sistem in care unitatile sa corespunda cerintelor de asistenta medicala actuale. Prin reorganizarile propuse, se poate realiza utilizarea optima a fondurilor din bugetul de stat sau pot fi atrase fonduri din alte surse, in functie de prioritatile politicii de sanatate si a nevoilor obiective, evidentiate prin cererea de servicii medicale.

Decizia autoritatilor centrale se muleaza peste cea a edililor de sub Magura, care, inca de cand li

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »