Din patru imobile, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Salaj primeste doua

Magazin Salajean 26 martie 2007 0

Un numar de 15 imobile sau parti ale unor imobile, aflate in domeniul public al statului si in administrarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale au fost transferate, la nivel national, in administrarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), printr-o Hotarare adoptata de Guvern in cursul saptamanii trecute. In judetul nostru, potrivit lui Dumitru Sabau, sef serviciu in cadrul APIA Salaj, cu toate ca, initial, se punea problema trecerii in administrarea Agentiei a unui numar de patru imobile, ultima Hotarare de Guvern prevede ca numarul sediilor sa fie redus la doua… In prealabil, s-a emis o Hotarare de Guvern prin care urma sa ne fie date in administrare fostele spatii ale Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, care erau situate la Jibou, Crasna, Cehu Silvaniei si Simleu Silvaniei. Totusi, in urma unor… interventii, ne-am ales doar cu sediul din Crasna si o parte din imobilul din Jibou, ne marturiseste Sabau. Reprezentantul APIA Salaj ne mai spune ca in aceste sedii vor functiona centrele locale unde vor fi preluate cererile de sprijin de plata in agricultura.

Imobilele transferate in administrarea APIA nu fac obiectul retrocedarilor – conform Legii 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura este institutia care aplica masurile de sprijin pentru producatorii agricoli, finantate atat de la bugetul UE, prin intermediul Fondului European pentru Garantare in Agricultura, cat si de la bugetul de stat al Romaniei. Structura APIA cuprinde trei nivele principale: central, judetean sau regional si local.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »