Din neatentie, unii sateni isi incendiaza culturile

Magazin Salajean 23 martie 2010 0

Din neatentie, unii sateni isi incendiaza culturile

Datorita vremii bune din ultimele zile, satenii au inceput lucrarile de igienizare a terenurilor, prin arderea vegetatiei uscate. Insa nerespectarea masurilor minime de a lucra cu focul a dus, la finele saptamanii trecute, la trei incendii care au mistuit zeci de ari de culturi de vita de vie, precum si zece hecare de vegetatie uscata. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, ne-a spus ca, in zilele de 20 si 21 martie, au avut loc trei incendii avand drept cauza arderea vegetatiei uscate, la doua dintre acestia intervenind pompierii militari, iar la unul satenii din localitate. Primul incendiu a avut loc in data de 20 martie, in jurul orei 18:00, cand Sectia de Pompieri Simleu Silvaniei a fost solicitata sa intervina pentru a stinge incendiul de pe un teren din localitatea Pericei.

Cauza probabila de incendiu a fost jarul nestins al unei tigari aruncate la intamplare. Au ars 30 de ari vita-de-vie, 20 de ari de vegetatie uscata si acoperisul unui beci pe circa 20 de metri patrati. La cel de-al doilea incendiu au fost solicitati, in data de 21 martie, la ora 19:43, pompierii de la Garda de interventie Nr.2 Nusfalau, pentru a stinge un incendiu de vegetatie uscata in comuna Boghis. Din fericire, interventia prompta a pompierilor militari si a Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Boghis a dus la limitarea propagarii incendiului la padurea din imediata apropiere.

Au ars insa aproximativ cinci hectare de vegetatie uscata, pomi fructiferi si vita-de-vie. Si Sectia de Pompieri Jibou a intervenit, la aceeasi data, la ora 21:30, pentru a stinge incendiul de vegetatie uscata de pe o pasune din localitatea Brebi, comuna Creaca. Incendiul a mistuit circa cinci hectare de vegetatie uscata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »