Din luna aprilie, Hingherii de masini au saltat 600 de autovehicule

Magazin Salajean 25 septembrie 2007 0

Din luna aprilie, Hingherii de masini au saltat 600 de autovehicule

* 600 de autovehicule parcate neregulamentar pe domeniul public si privat din municipiul Zalau au fost ridicate din luna aprilie a acestui an, cand a demarat Programul de eliberare a autovehiculelor si/sau remorcilor ridicate

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, aceasta actiune se deruleaza in colaborare cu firma SC Doralex SRL Zalau, castigatoarea licitatiei publice deschise, din data de 21 mai 2007.

Programul de eliberare a autovehiculelor si/sau remorcilor ridicate, care sunt depozitate in curtea Scolii Generale Porolissum, se desfasoara zilnic, intre orele 7-22. Din informatiile primite reiese ca toti proprietarii masinilor ridicate s-au prezentat la locul de depozitare pentru recuperarea acestora.

Procesul verbal de ridicare a vehiculului stationat neregulamentar trebuie sa contina: data, locul si ora unde este incheiat; organul constatator si unitatea din care face parte; date referitoare la reprezentantul prestatorului; descrierea faptei; identificarea autovehiculului (marca, culoare, numar de inmatriculare); indicarea actului normativ incalcat; numarul de telefon al dispeceratului care gestioneaza activitatea de ridicare a masinilor; valoarea cheltuielilor prilejuite de ridicarea, transportul si depozitarea vehiculului; locul de depozitare; mentiuni cu privire la autovehicul; identificarea conducatorului auto, precum si datele personale ale martorului si semnatura acestuia.

Potrivit aceleiasi surse, pentru evitarea eventualelor litigii cu proprietarii, procesul verbal de ridicare a autovehiculului stationat neregulamentar va fi insotit in mod obligatoriu de material foto sau filmat al autovehiculului inainte si dupa ridicare, iar arhiva va fi pastrata de catre prestator. De asemenea, prestatorul se poate adresa organelor Politiei Romane, Politiei Comunitare sau altor forte de ordine in caz de conflict sau atitudine violenta a contravenientilor.

Eliberarea bunului ridicat si depozitat se va face numai proprietarului, detinatorului, utilizatorului si numai dupa achitarea contravalorii prestatiilor de ridicare, transport si depozitare, pe baza cartii de identitate a vehiculului sau a certificatului de inmatriculare si a unui act de identitate al solicitantului. Plata contravalorii prestatiei se poate face in numerar la casieria prestatorului sau ordin de plata in contul deschis de acesta. Taxele pentru activitatea de ridicare presupun: taxa de ridicare a autovehiculului (fara transport) – 30 de lei; taxa ridicare remorca (fara transport) – 20 de lei. In ceea ce priveste taxa pentru ridicare si transport a masinii stationate neregulamentar pe domeniul public, zalauanii trebuie sa scoata din buzunar suma de 70 de lei, in timp ce taxa de ridicare si transport remorca este in cuantum de 40 de lei.

O alta taxa pe care trebuie sa o suporte soferul care are prostul obicei de a parca masina aiurea este cea de 6 lei pe ora, iar in cazul remorcilor de 4 lei pe ora. Potrivit biroului de presa al Primariei Zalau, la toate aceste taxe se va adauga TVA.

Durata contractului de achizitie pentru prestarea serviciului de ridicat, transport, depozitare, paza si eliberare a autovehiculelor si/sau remorcilor stationate neregulamentar pe domeniul public din Zalau este de 4 ani, cu posibilitate de prelungire pentru maxim 4 luni, conform normelor legale privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Constatarea si sanctionarea contraventiilor stabilite se efectueaza de catre ofiterii si subofiterii din cadrul biroului Politiei Rutiere Zalau si persoanele din cadrul Primariei Zalau imputernicite in acest sens.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »