Din ciclul bani aruncati pe fereastra: Peste 11.000 de doze de vaccin anti-AH1N1 vor fi incinerate

Magazin Salajean 21 octombrie 2010 0

Din ciclul bani aruncati pe fereastra: Peste 11.000 de doze de vaccin anti-AH1N1 vor fi incinerateAflate inca in stocul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, dar si la cabinetele medicilor de familie, peste 11.000 de doze de vaccin (valoarea lor fiind estimata la circa 16.700 de euro) impotriva mult-temutei si, totodata, controversatei gripe cu virus AH1N1 – porcina, urmeaza sa fie distruse in perioada imediat urmatoare. Conform informatiilor furnizate de DSP Salaj, odata scoase din uz, acest doze urmeaza sa fie incinerate.

Au mai ramas in depozitul DSP, dar si la medicii de familie din judet, inca 11.145 de doze de vaccin de prevenire a gripei AH1N1 care au expirat la finele lunii septembrie. Intreaga cantitate va fi ridicata de catre firmele specializate in deseuri medicale, in vederea incinerarii, potrivit normelor in vigoare.

Reamintim ca, in Salaj, numarul total de vaccinari impotriva gripei porcine a fost, in perioada in care s-a manifestat isteria provocata de epidemia cu acest tip de gripa, de aproape 22.500.

In prezent, la DSP Salaj asteapta dozele de vaccin antigripal solcitate in urma situatiilor prezentate de medicii de familie cu categoriile vulnerabile. Mai precis, in vederea desfasurarii campaniei de imunizare gratuita impotriva imbolnavirilor de sezon, in judetul nostru, sunt necesare peste 54.000 de doze de vaccin antigripal. Acestea vor fi administrate gratuit persoanelor cu varsta de peste 65 de ani, bolnavilor cronici, copiilor si batranilor insitutionalizati. Campania de vaccinare umeaza sa se desfasoare prin cabinetele de familie si spitale, odata cu sfarsitul acestei luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »