Din ciclul Aici sunt banii dumneavoastra: Drumul Zalau-Cehu Silvaniei, ca dupa bombardament

Magazin Salajean 25 martie 2010 0

Din ciclul Aici sunt banii dumneavoastra: Drumul Zalau-Cehu Silvaniei, ca dupa bombardament

Mult, foarte mult calm, dexteritate in manuirea volanului si piciorul pe frana, altfel nu ai nicio sansa de a ajunge la destinatie sanatos la minte si cu masina intreaga, dupa ce ai parcurs drumul de la Zalau spre Cehu Silvaniei. Portiunea dintre Criseni si Cehu se afla intr-o stare deplorabila, in ciuda deselor interventii ale Consiliului Judetean (CJ) Salaj, administratorul drumului. Soferii sunt nevoiti sa faca un adevarat slalom printre craterele din carosabil, insa exista zone in care oricat s-ar stradui sa-si protejeze autovehiculul, scapa de o groapa si intra in doua.

Oficialii CJ Salaj admit ca drumul in cauza reprezinta o adevarata problema. Si eu sughit destul de des cand vine vorba de zona Criseni-Cristur, se confeseaza Tiberiu Marc, presedintele institutiei, precizand ca in acest an, tot ce poate promite conducatorilor auto este ca vor fi realizate plombari: Judetul dispune de aproape 15 milioane de lei pentru reparatii, intretineri si investitii. Urmeaza sa intocmim o lista cu drumurile aflate intr-o stare avansata de uzura si cred ca va fi cuprinsa si aceasta portiune. Potrivit lui Marc, tronsonul a fost peticit si in urma cu un an. N-am zice, luand in calcul starea lui actuala. Presedintele CJ are, insa, o explicatie: A fost cea mai lunga iarna din ultimii ani, motiv pentru care s-a utilizat in repetate randuri material antiderapant care distruge drumul. Mai mult, s-au reactivat alunecarile de teren.

Daca pentru tronsonul Cristur-Cehu Silvaniei, administratia judetului are in plan acoperirea cu covor asfaltic nou, zona Criseni-Cristur se va multumi cu niste plombari.

Este un drum expirat, ce ar trebui reabilitat in intregime. Din pacate, nu dispunem de fondurile necesare in aceasta directie, a mai spus Marc.

Lipsa banilor este eternul refren pe care oficialii asteapta sa-l inghitim de ani de zile. Scuza merge o data, de doua ori… dar mai scutiti-ne. Nu ne este de niciun folos ajunsi in service cu masina nenorocita prin gropi! Nu inlocuieste sistemul de directie defectat, cauciucurile si jantele distruse ori suspensiile slabite. Si nici nu achita nota de plata.

Cum sa nu te simti umilit in conditiile in care majoritatea posesorilor de masini sunt obligati, din cauza acestor drumuri abjecte, sa isi repare masinile rupte in gropi, chiar daca isi platesc toate birurile impuse de stat (rovinieta, impozit auto, polita RCA, accize in carburanti etc.)

Ne propunem sa radiografiem reteaua de drumuri din judet. Pentru asta avem nevoie de ajutorul dumneavoastra, al cititorilor. Asteptam pe adresa redactiei fotografii cu cele mai proaste tronsoane de pe drumurile judetene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »