Din ciclul “Ieşi afară, hrană ordinară!”: Poliţiştilor li s-a tăiat porţia!

Magazin Salajean 3 iunie 2011 0

Din ciclul “Ieşi afară, hrană ordinară!”: Poliţiştilor li s-a tăiat porţia!

După ce abia au scăpat de disponibilizări, poliţiştilor li s-a pregătit o altă surpriză, una nu tocmai plăcută. Potrivit unui ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, norma de hrană a poliţiştilor din întreaga ţară va fi redusă cu aproximativ 80 la sută. În funcţie de salariu, în jur de 1.300-1.400 de lei pentru agenţi şi aproximativ 2.000 pentru ofiţeri, poliţiştii pierd şi câteva sute de lei lunar.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, ne-a declarat că aceste decizii au fost comunicate instituţiei, în cursul zilei de ieri, printr-o adresă de la minister. Documentul prevede diminuarea normei de hrană cu 530 de lei doar pentru luna iunie, astfel încât această normă va fi pentru luna în curs de doar 130 de lei. În aceeaşi adresă se prevede, însă, că sumele reţinute vor fi restituite în funcţie de alocările bugetare, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt. Potrivit notei ministerului, diferenţa oprită din norma de hrană va fi dată la în al treilea trimestru al anului în curs.

Sindicaliştii susţin că poliţiştii ameninţă cu încetarea lucrului din cauza ordinului. Aceştia susţin că restituirea sumelor reţinute este un lucru posibil să nu se întâmple pentru că nu sunt fonduri. Aceste modificări au survenit după ce Camera Deputaţilor a respins, marţea trecută, proiectul de lege privind disponibilizările a circa 9.000 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, printre care în jur de 1.800 de poliţişti. Conducerea MAI susţine însă că nu s-a renunţat la ideea disponibilizărilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »