Din cauze legate de centru, Zalaul nu va scapa curand de tantari

Magazin Salajean 31 iulie 2007 0

Din cauze legate de centru, Zalaul nu va scapa curand de tantari

Zalauanii nu au nici o sansa sa scape de tantari in perioada urmatoare, intrucat contestatia depusa pentru licitatia de achizitionare a serviciului de deratizare si dezinsectie a Zalaului nu a fost solutionata nici acum de autoritatile de la Bucuresti. Potrivit Biroului de presa al Primariei Zalau, licitatia sus amintita a avut loc in 5 iulie, caietul de sarcini fiind achizitionat de opt firme. Cu toate acestea, autoritatile administratiei locale nu au reusit sa incheie contractul sperat, dat fiind ca unul dintre participanti a contestat caietul de sarcini. Mai exact, a fost contestat faptul ca Primaria Zalau cerea firmelor sa fie autorizate pentru efectuarea serviciului de deratizare si dezinsectie.

Ca urmare, in momentul de fata, licitatia este suspendata, iar contestatia se afla in analiza Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). In acest punct, problema se agraveaza, din cauza ca exista un termen de zece zile in care CNSC sa dea un raspuns. Cei de la Bucuresti, insa, nu numai ca nu au respectat data respectiva, dar neglijeaza si cea de-a doua adresa pe care Primaria Zalau le-a trimis-o si prin care se solicita luarea unei pozitii fata de situatia in cauza.

Din pacate, raspunsul care se lasa asteptat de la Bucuresti face mai grea viata in Zalau si cat timp pe cei de la centru ii doare in cot de ce se intampla in teritoriu, zalauanii vor mai avea de suferit din cauza insectelor si a rozatoarelor. Asta cu atat mai mult cu cat temperaturile ridicate inregistrate in aceasta vara, vaile neacoperite care se afla in zona municipiului, precum si faptul ca o treime din blocurile din oras au subsolurile umede constituie un climat propice inmultirii insectelor si a sobolanilor.

Reamintim ca firmele care au achizitionat in acest an caietul de sarcini sunt din Bucuresti (trei), Iasi (doua), Galati, Cluj Napoca si Ploiesti. In 2007, serviciul de deratizare si dezinsectie a domeniului public va fi achizitionat pentru urmatorii 4 ani. Dupa ce va fi desemnat castigatorul, cele doua parti vor semna un acord cadru, in baza caruia, se va incheia, in fiecare an, contractul de prestare de servicii.

Anul trecut, de dezinsectia si deratizarea domeniului public al Zalaului s-a ocupat firma SC Coral SRL din Ploiesti, aceasta efectuand doua actiuni de deratizare, unul in iunie si celalalt in toamna, si doua actiuni de dezinsectie, ambele in vara. Referitor la acestea din urma, mentionam ca au inclus patru tratamente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »