Din cauza vremii, politicienii au facut cale-ntoarsa de la Pria

Magazin Salajean 15 mai 2012 0

Din cauza vremii, politicienii au facut cale-ntoarsa de la PriaMasurisul de la Pria a reunit cateva sute de salajeni si oaspeti din afara judetului. Cea mai mare parte a participantilor la traditionalul eveniment a constituit-o reprezentantii partidelor electorale, artistii, factorii de ordine si organizatorii. Planurile gazdelor, care initial au sperat ca la aceasta manifestare vor veni cateva mii de persoane, au fost date peste cap din cauza timpului ploios si rece. Dar cu toate acestea, cei prezenti, de la mic la mare, s-au bucurat de prestatia scenica a interpretilor de muzica populara, de micii, gratarele si berea puse in vanzare de comercianti. Cei mai dezamagiti au plecat membrii organizatiilor politice care nu au reusit sa-si promoveze candidatii din cursa electorala pentru alegerile locale.

Sarbatoarea iesirii oilor la Magura si a masurarii laptelui a debutat cu slujba de sfintire a turmelor oficiata de preoti din comuna Cozer si Horoatu Crasnei. Primarul de Cizer, Nicolae Cristea i-a indemnat pe locuitorii comunei sa pastreze aceste frumoase traditii, indiferent de vremuri si situatii, iar presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a mentionat ca este important ca vechile obiceiuri sa fie perpetuate si preluate de generatia tanara. In deschiderea spectacolului artistic au urcat pe scena eleve ale Scolii Gimnaziale Horea, din Ansamlul Cizereana din Cizer care au transpus in scena obiceiul Masurisului la stana, iar mai apoi au interpretat dansul Muiereasca (specific zonei de Sub Meses-Seredei, Meses, Cizer). Momentul artistic a fost organizat cu sprijinul lui Petru Galis si al invatatorului Ioan Sur (din Horoatu Crasnei), cel care este coregraful ansamblului.

La spectacolul artistic (coordonat de interpretul de muzica populara Vasile Coca) au participat solistii Cosmin Marta cu formatia, Florica Tomoioaga, Vasile Coca, Calin Crisan, Lucian Dragan, Adriana Hagau si alte nume consacrate. Manifestarea a fost organizata de: Consiliul Local si Primaria Cizer, Consiliul Judetean Salaj, Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj si postul de televiziune HoraTV.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »