Din cauza gerului din ianuarie: Zalauanii asteapta facturi uriase la gaz

Magazin Salajean 8 februarie 2012 0

Din cauza gerului din ianuarie: Zalauanii asteapta facturi uriase la gazIarna care s-a lasat peste Zalau in ultimele doua, trei saptamani se masoara nu doar in viroze si pneumonii, picioare si maini rupte ori drumuri necuratate de zapada, ci si in facturi de gaz mai mari pe care populatia se asteapta sa le primeasca pentru luna ianuarie. Fata de noiembrie si decembrie, zalauanii estimeaza ca vor trebui sa scoata dublu din buzunar, situatie deloc comoda mai ales pentru pensionari sau pentru familiile cu copii mici, care nu pot face niciun rabat la incalzirea locuintelor.

Gerul din ultimele doua, trei saptamani isi lasa amprenta de gheata si in ceea ce priveste costul la incalzirea locuintelor zalauanilor. Daca in noiembrie si decembrie, populatia municipiului a rasuflat usurata ca iarna este mai mult o primavara placuta, in ianuarie oamenii au cunoscut temperaturi siberiene, care au impus incalzirea zdravana a locuintelor. Urmarea este lesne de inteles: facturile la gaz pentru luna ianuarie vor fi mult mai mari decat cele achitate in ultimele doua luni ale anului trecut. Chiar si cei mai economi dintre zalauani, care au incercat sa pacaleasca gerul oprind centralele de apartament peste zi si punand pe ei doua haine in plus, se tem de sumele care vor trebui achitate pentru consumul din ianuarie si pe care le estimeaza ca fiind dublul facturilor din noiembrie ori decembrie.

Presedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalau, Ioan Ivascau, ne-a declarat ca, pentru pensionari, facturile la gaz sunt cel mai greu de achitat, oamenii imprumutandu-se pentru a le face fata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »