Din cauza ca justitia e oarba, Doi ani de jale pentru o familie din Zalau

Magazin Salajean 10 noiembrie 2008 0

De 2 ani, viata familiei Gordea din Zalau inseamna doar lacrimi, durere si neputinta. Fiul lor, Calin, a fost ucis in 7 noiembrie 2006, in fata unui club din Cluj-Napoca, unde se afla cu prietenii pentru a-si serba ziua de nastere: implinea 21 de ani. De atunci, parintii spera neincetat ca justitia le va face dreptate si ca va stabili cine se face vinovat de moartea fiului lor. Din pacate, cazul studentului zalauan nu a fost inca rezolvat. Pana acum, au fost 18 termene de judecata, iar lucrurile se amana in continuare. Cei trei tineri trimsi in judecata pentru lovituri cauzatoare de moarte sunt judecati in libertate, iar parintii celui decedat au ajuns sa creada ca justitia nu e doar oarba, dar si lipsita de interes.

Saptamana trecuta a fost cumplita pentru familia Gordea din Zalau: s-au implinit 2 ani de cand viata fiului Calin a fost curmata brusc. In noaptea de 6 spre 7 noiembrie 2006, baiatul isi serba ziua de nastere, intr-un club din Cluj. Avea 21 de ani cand, implicat intr-o bataie absurda, a fost ucis. Cei trei tineri acuzati de lovituri cauzatoare de moarte au fost retinuti de politie, dar apoi au fost eliberati. La doi ani de la tragicul incident, ei sunt judecati in libertate. Tot saptamana trecuta, ca incercarile la care este supusa familia Gordea sa fie, parca, si mai grele, in fata instantei a avut loc o noua infatisare: a 18-a. Ca si la cele precedente, nu s-a putut da nici o sentinta, astfel ca procesul a fost iar amanat.

Din pacate, dupa doi ani de zile, ultima infatisare a fost marti, 4 noiembrie, si avocata ne-a spus ca am fost la un pas de rezolvare, dar ca din cauza ca a lipsit avocatul celor trei inculpati, s-a amanat pentru 2 decembrie, ne-a spus Dorina Gordea, mama lui Calin.

In timp ce mama vorbeste despre caz, tatal ramane intr-o tacere cumplita. Se duce des la mormantul fiului sau, simte ca uneori locul acela il cheama si urca dealul cimitirului sperand ca acolo va gasi cateva clipe de liniste. Vineri, parintii i-au dus lui Calin 23 de trandafiri, exact numarul anilor pe care tanarul i-ar fi implinit daca traia.

Aprinzand lumanari la crucea neagra si rece, familia nu-si poate explica nici acum de ce tinerii acuzati in acest caz au fost, initial, arestati, iar apoi eliberati de catre justitie.

De ce l-au eliberat pe Calin Bondor? Era retinut si l-au eliberat, si nu pot sa inteleg de ce…, ofteaza mama.

Asteptarea unei decizii din partea instantei este durearoasa, iar parintii, pierduti intre atatea amanari, au ajuns sa creada ca toata povestea sta sub semnul lipsei de interes.

Nu as vrea sa cred ca intentionat se tergiverseaza lucrurile, as vrea sa pot exclude ca ar fi interese. Cea de-a doua varianta este ca e lipsa de interes din partea instantei. Domnii magistrati nu pot sa inteleaga durerea noastra si faptul ca noi suntem la capatul puterilor. Nu mai putem, vrem sa se termine si sa se incheie acest capitol din viata noastra, ca prea este un capitol dureros, ne-a spus tot mama.

Lacrimi, durere si brate de flori la mormantul unui copil pentru care familia spera ca justitia sa nu fie nedreapta, ci sa faca dreptate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »