Din cauza anemiei infectioase: Sute de cai au fost sacrificati

Magazin Salajean 21 iunie 2010 0

Din cauza anemiei infectioase: Sute de cai au fost sacrificati

Institutia Prefectului Judetului Salaj a gazduit, vineri, sedinta lunara a Colegiului Prefectural. Pe ordinea de zi a intalnirii s-au aflat: actualizarea Ghidului Unic privind procedurile de emitere a actelor de reglementare eliberate de catre Serviciile Publice Deconcentrate, in contextul accesarii finantarilor nerambursabile, stadiul programului de eliminare a anemiei infectioase la cabaline in judetul Salaj si analiza activitatilor desfasurate de Serviciile Publice Deconcentrate din Salaj, in luna mai 2010.

In ceea ce priveste actualizarea Ghidului Unic privind procedurile de emitere a actelor de reglementare eliberate de catre Serviciile Publice Deconcentrate, reprezentantii institutiilor vizate au prezentat unele modificari date de noutatile legislative, modificari ce vor incluse in acest ghid, care va putea fi consultat pe site-ul Institutiei Prefectului.

Mircea Martin, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj, a prezentat stadiul programului de eliminare a anemiei infectioase la cabaline in judet, precizand faptul ca au fost sacrificati 426 de cai bolnavi, pentru 345 de capete fiind efectuata plata despagubirilor, in valoare de 554.896 de lei. Actualmente, mai exista centralizate 61 de dosare, pentru care au fost solicitate fonduri in valoare de 101.633 de lei, alte 20 de dosare, in suma de 40.500 de lei fiind in curs de finalizare.

Directorul DSVSA Salaj a mai adaugat ca actiunea de eliminare a cabalinelor bolnave a fost una extrem de dificila, din cauza refuzurilor unor proprietari de a preda animalele, multumind pe aceasta cale Institutiei Prefectului si organelor de Politie, pentru implicarea in rezolvarea situatiilor dificile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »