Din august, cinci autobuze noi pentru Zalau

Magazin Salajean 20 aprilie 2010 0

Din august, cinci autobuze noi pentru ZalauMunicipalitatea va cheltui aproape 3,5 milioane de lei din creditul contractat in urma cu aproape trei ani de la Raiffeisen Bank pentru achizitia a cinci autobuze pentru transportul public de calatori, fiecare cu o capacitate de circa 45 de locuri.

Procedura de achizitie a acestora a demarat in 2008, insa din cauza mai multor probleme ivite pe parcurs – oferta financiara cu pretul cel mai mic declarata castigatoare depasea valoarea estimata a achizitiei, diverse contestatii – noile mijloacele de transport nu au putut fi cumparate si, implicit, puse in circulatie.

Intrucat durata de achizitie a celor cinci autobuze depaseste termenul limita pentru ultima tragere din credit, iar oficialii bancari nu au dat un raspuns cererii autoritatilor locale de prelungire a contractului de credit, municipalitatea a decis ca aceasta investitie sa fie finantata din fondul de rulment al Zalaului.

Potrivit reprezentantilor Primariei Zalau, noile mijloace de transport public de calatori vor fi date spre exploatare societatii Transurbis, care le va pune in circulatie la inceputul lunii august. Autobuzele vor presupune costuri de functionare si intretinere reduse.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »