Din aprilie: Consultatiile la medicul de familie se fac cu programare

Magazin Salajean 25 februarie 2010 0

Din aprilie: Consultatiile la medicul de familie se fac cu programareMinistrul Sanatatii, Cseke Attila, a semnat ordinul prin care aproba masuri de eficientizare a activitatii la nivelul asistentei medicale ambulatorii. Astfel, incepand din 1 aprilie, medicii din cabinetele de asistenta medicala primara, din ambulatoriul de specialitate, inclusiv specialitatile paraclinice si medicina dentara si din cele de asistenta medicala de recuperare au obligatia sa acorde servicii medicale pe baza unei programari telefonice, sau prin alte mijloace, efectuata cu cel putin 24 ore inainte de data dorita.

Pentru a veni si mai mult in sprijinul pacientilor, ministrul Sanatatii a impus cabinetelor medicale afisarea la loc vizibil a numarului de telefon la care se pot efectua programarile.

Ordinul respectiv va fi exceptat in cazurile de urgenta, dar si in cabinetele de medicina de familie din mediul rural deschise in localitati unde, din cauza lipsei mijloacelor tehnice necesare, nu exista posibilitatea efectuarii programarilor. La fel, ordinul nu se va aplica in cazul serviciilor medicale paraclinice recomandate bolnavilor care au consemnat pe biletul de trimitere un diagnostic prezumtiv sau cert de afectiune acuta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »