Din 2011: Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate va fi descentralizat

Magazin Salajean 10 noiembrie 2010 0

Din 2011: Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate va fi descentralizat

Reprezentantii Ministerului Sanatatii intentioneaza ca, incepand din 2011, sa treaca in mainile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate gestionarea fara intermedieri a Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate. In paralel, se doreste si punerea in aplicare a unui sistem de cheltuire a fondurilor colectate de la populatie pentru fondul de Sanatate, masura urmand sa fie benefica mai ales pe plan local, unde vor ramane astfel 50 la suta din contributiile locuitorilor.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, spera sa reuseasca sa materializeze aceste masuri din 2011, efectul urmand sa se regaseasca intr-o mai buna gestionare a fondurilor din sistemul sanitar. Sper ca, incepand de anul viitor, Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate va fi gestionat de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Am pregatit in acest sens un pachet legislativ prin care urmarim eficientizarea mai multor domenii din sistemul sanitar, atat in plan finaciar, cat si in domeniul resurselor umane, a declarat ministrul, care a precizat ca totul se va face fara intermediari. Cu alte cuvinte, Ministerul Finantelor, care percepe in momentul de fata contributiile la fondul de Sanatate de la agentii economici si de la angajatii lor, va fi scos din schema.

Ministrul a spus ca si noul sistem prin care vor fi cheltuite fondurile colectate din contributiile la Sanatate ale asiguratilor va aduce imbunatatiri in administrarea banilor din sistem, urmand ca principiul dupa care se va merge sa fie

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »