Dezbatere la Gradinita nr.7

Magazin Salajean 4 februarie 2008 0

Vineri, 1 februarie 2008, la Gradinita cu program normal nr. 7, s-a dezbatut proiectul legii invatamantului. la dezbatere au participat cadrele didactice din unitate, parinti si alti invitati.

Cel mai dezbatut a fost articolul 15, alineatul 1-2, referitor la transferarea grupei pregatitoare in cadrul scolii. Participantii in unanimitate nu sustin propunerea Ministerului de a scadea varsta de scolarizare obligatorie la 6 ani si cuprinderea grupei pregatitoare in invatamantul primar, dar au sustinut ideea ca invatamantul prescolar sa fie obligatoriu de la 3 ani. Parintii considera ca nu trebuie sa le rapim copiilor copilaria .

Educatia timpurie este o necesitate, dar ea sa se desfasoare in cadrul creselor, educatoarele considerand ca gradinitele nu au dotarea necesara pentru primirea copiilor de 0-3 ani la gradinite si personal specializat: medic, asistent, logoped, psiholog. De acest personal duc lipsa si gradinitele.

Referitor la programele scolare, s-a propus safie revizuite, pentru ca cea prescolara este prea incarcata, desfasurandu-se pe langa joc, nu in cadrul lui.

Obligativitatea invatamantului prescolar sa nu se faca etapizat, cum s-a propus in proiectul de lege, ci sa intre in vigoare odata cu legea.

Toti participantii la dezbatere considera o necesitate noul pachet legislativ, dar luand in considerare propunerile facute in vederea reusitei actului educational.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »